11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izlaz iz zone komfora: Omiljeni naslovi dr Slađane Vujačić

Kultura

Comments 0

Izlaz iz zone komfora: Omiljeni naslovi dr Slađane Vujačić

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Slađanu Vujačić, zamjenicu gradonačelnika Glavnog grada i predsjednicu Skupštine KK Budućnost pitali smo za pet književnih preporuka.

Dr Vujačić završila je Medicinski fakultet u Podgorici i radila u Domu zdravlja, te Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Jedan je od osnivača Društva ljekara urgentne medicine.

Učestvovala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim kongresima; angažovana je kao predavač na više stručnih seminara i kurseva, a objavila je i nekoliko naučnih radova u stručnim časopisima.

***

Gospodar – Živko Andrijašević

Djelo koje mi je približilo period vladavine Nikole I Petrovića Njegoša i Crnu Goru toga doba. Ovo knjiga za mene je i pogled iz drugog ugla na mnoge istorijske zablude koje su nam se nekada nudile kao istina.

Fenomenologija duha – Georg Vilhelm Fridrih Hegel

Hegelova Fenomenologija duha jedno je od izazovnijih djela sa kojim sam se suočila. Možda najbliže mišljenju o ovom djelu jeste konstatacija Ernsta Bloha da Hegelova dijalektika nije rađena za komotne ljude. Fenomenologija duha nauka je o svijesti i zato je preporučujem kao jedno od najvećih klasičnih filosofskih djela.


Podmetači za snove – Vladislav Bajac

Podmetači za snove privukli su moju pažnju zbog forme pripovijedanja, ali i zbog naravoučenija kojim završava svaka od priča, koje šalju poruku, ali i podstiču na razmišljanje.

Educated – Tara Westover

Priča o odrastanju u porodici mormonskih fundamentalista i moći obrazovanja u formiranju daljeg životnog puta i ličnosti koja do tada svoj život podređuje nametnutim obrascima ponašanja, odbacivanjima i predrasudama.

Leteće lisice – Marsel Bajer

Roman o Drugom svjetskom ratu ispričan kroz priču inženjera tona. Priča o uticaju nacizma na miran život jednog običnog čovjeka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR