11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija Nikolaidisove knjige u Kotoru

Kultura

Comments 0

Promocija Nikolaidisove knjige u Kotoru

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Javna ustanova Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica, povodom proslave 21. novembra, Dana opštine Kotor, organizovala je sinoć u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra promociju romana "Mađarska rečenica", autora Andreja Nikolaidisa.

Ispred organizatora prisutne je pozdravila rukovoditeljka Gradske biblioteke i čitaonice Marija Starčević.

Sa autorom je razgovarao književnik Aleksandar Bečanović, ističući da bi roman „Mađarska rečenica“ mogla biti neka vrsta sinteze Nikolaidisovog dosadašnjeg rada.

,,Ovaj roman je sinteza kada govorimo o njegovim opsesivnim temama koje se ponavljaju. Odnosi se na njegov direktan odnos prema realnosti i na insistiranje na toj fascinantnoj metafori apokalipse. Na temeljnoj metaforičkoj konstituciji njegovog opusa koji je vezan za odnos oca i sina", pojasnio je Bečanović.

“Ono što sam radio prije i poslije ovoga romana jeste da sam pokušao naći najbolju formu. Mi pisci imamo mnogo toga za reći, a radi se samo o načinu na koji će to biti saopšteno. Neke pisce potraga za savršenom formom vodi ka više teksta, dok je mene vodila ka manje. Zato je ovo djelo od stotinjak strana. Mađari imaju tu dugačku rečenicu koja je kao tunel, koja se sporo vuče i meandrira i koja jednostavno ima svoj ritam", između ostalog, rekao je Nikolaidis.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR