9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović uputio telegram povodom smrti Branka Lustiga

Kultura

Comments 0

Bogdanović uputio telegram povodom smrti Branka Lustiga

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povodom smrti jednog od najznačajnijih filmskih stvaralaca sa prostora nekadašnje Jugoslavije i čuvenog holivudskog producenta i dvostrukog dobitnika Oskara, Branka Lustiga, ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović, uputio je ministarki kulture Hrvatske Nini Obuljen Koržinek, telegram saučešća.

"Upućujem Vam izraze iskrenog saučešća povodom smrti istaknutog filmskog stvaraoca Branka Lustiga, koji je svojim dugogodišnjim radom ostavio neizbrisiv trag u istoriji svjetske kinematografije. 

Ostaće upamćen kao jedan od sudionika najznačajnijih filmskih ostvarenja bivše Jugoslavije, ali i kao profesionalac koji je svoju stvaralačku reputaciju potvrdio najvećim svjetskim nagradama u oblasti filmske produkcije. 


Pored profesionalnog, ne manje važan je bio i njegov ljudski angažman, posebno u realizaciji Festivala tolerancije, kojim je na simboličan način, koristeći film kao najprijemčiviju umjetničku formu, ukazivao na neophodnost podsticanja i razvijanja tolerancije i afirmisao osnovna ljudska prava – pravo na život i pravo na različitost", napisao je Bogdanović u telegramu.

Dodao je i kako je saradnja Ministarstva kulture sa Lustigom u prethodnih nekoliko godina, na promociji Festivala tolerancije na Cetinju i u Podgorici, za njih bilo veliko zadovoljstvo i izuzetno iskustvo, zbog kojeg su ga doživljavali kao velikog prijatelja Crne Gore i crnogorske kulture.

"Još jednom Vam upućujem izraze iskrenog saučešća i molim Vas da naše žaljenje prenesite članovima njegove porodice, njegovim prijateljima i saradnicima“, zaključuje se u telegramu.
 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR