11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počeo Podgorica film festival

Kultura

Comments 0

Počeo Podgorica film festival

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Podgorica film festival otvoren je večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu, i trajaće do 8. decembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, za vrijeme trajanja smotre koju, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom i uz podršku Ministarstva, organizuje nevladino udruženje Podgorica film festival, biće ukupno prikazano 27 ostvarenja.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović kazao je na otvaranju festivala da kinematografija ima posebnu pažnju kada su u pitanju festivalske smotre u Crnoj Gori.

„Ovogodišnje izdanje festivala još jednom će nam ukazati na svu raskoš i jedinstvenost različitih autorskih težnji i poetika, ali i skrenuti pažnju na kinematografije koje funkcionišu sa skromnijom finansijskom i infrastrukturalnom logistikom“, rekao je Bogdanović.

On je istakao da je Podgorica film festival, svojim internacionalnim karakterom, za četiri godine prepoznat kao manifestacija koja podstiče međunarodnu kulturnu saradnju, postavši mjesto za umrežavanje i razmjenu iskustava filmskih profesionalaca.

Direktor Crnogorske kinoteke Andro Martinović uručio je tokom svečanosti nagradu te ustanove “Kino-oko”, čiji je ovogodišnji dobitnik čileansko-danski direktor fotografije Manuel Alberto Klaro, koji je ujedno i specijalan gost četvrtog Podgorica film festivala.

Kako je najavljeno, izuzev 27 filmova koji će tokom trajanja festivala biti prikazani u Crnogorskom narodnom pozorištu, biće upriličeni i brojni prateći programi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR