14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završnica projekta "Muzički krug"

Kultura

Comments 0

Završnica projekta "Muzički krug"

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Edukativne radionice i koncerti koje su pod imenom „Muzički krug“ od septembra okupljale učenike nižih i srednjih muzičkih škola, u ponedjeljak, 16. decembra će finalizovati koncert u Velikoj Sali podgoričkog KIC-a, sa početkom u 20 sati.

Nakon sedmog segmenta Muzičkog kruga, ovog vikenda u podgoričkoj muzičkoj školi „Vasa Pavić“, kroz radionicu kamernog orkestra, publika i muzički pedagozi ali i budući mladi muzičari biće u prilici da vide rezultate rada sa mentorima koji će kroz raznovrsni repertoar večerašnjeg koncerta predstaviti svoj talenat i posvećenost muzici.

Ideja projekta koji se održavao u Podgorici, Bijelom Polju i Baru, a obuhvatio je rad sa mentorima i brojna predavanja, bila je da što veći broj talentovanih učenika bude uključen u više edukativnih aktivnosti i tako se dodatno motiviše za dalje unaprjeđvanje znanja na području muzičke umjetnosti. Sa darovitom djecom radili su istaknuti pedagozi te solisti i kamerni muzičari Vili Ferdinandi, Petar Obradović,
Žana Lekić, Tatjana Krkeljić, Nataša Popović, Veljko Belević, Šule Jovović, Mladen Popović i Enes Tahirović, a nakon svake radionice polaznici su održali i koncert. Zanimljiva predavanja o fenomenu muzičke kreativnosti te graditzeljstvu instrumenata održali su Jelena Martinović Bogojevič i Miodrag Bogić a Enes Tahirović pričao je o pravcima razvoja džeza.

Na večerašnjem koncertu polaznici „Muzičkog kruga“ sviraće kompozicije Mocarta, Betovena, Bruha, Griga, Popera, a nakon dvije džez numere Orkestar mladih „Muzički krug“ sviraće pored Hajdnove Kinder simfonije i djela crnogorskih kompozitora Cvetka Ivanovića (Andante piacevole) i Senada Gačevića-Dimitrija Golemovića (Igra alaturka).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR