12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novogodišnji koncert sjutra u CNP-u

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Novogodišnji koncert sjutra u CNP-u

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta biće održan sjutra u 20 sati na Velikoj sceni.

Na koncertu će nastupiti međunarodne zvijezde klasične muzike: Miloš Karadaglić (gitara), Anna Aglatova (sopran) i Avi Avital (mandolina) uz Crnogorski simfonijski orkestar, a pod dirigentskim vođstvom Ikera Sancheza.

Umjetnički direktor CNP-a Željko Sošić je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je mu je izuzetna čast da nacionalni teatar u bliskoj saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore već skoro deceniju i po našoj publici priređuje nezaboravne muzičke događaje.

“Ovo je naš drugi novogodišnji koncert, koji organizujemo na ovakav način. Crna Gora ima izuzetne pojedince koji su od svjetskog značaja, a jedan od najizuzetnijih umjetnika je svakako Miloš Karadaglić, jedan od najznačajnijih svjetskih gitarista i ponosni smo što možemo da najavimo njegov koncert koji će, siguran sam, biti događaj svjetskog ranga. Uz Crnogorski simfonijski orkestar, dirigenta Ikera Sancheza, Karadaglić dovodi svoje goste Avi Avitala, najznačajnijeg svjetskog mandolinistu i Annu Aglatovu - poznati sopran iz Rusije”, kazao je Sošić.

Foto: Duško Miljanić 

Dirigent Iker Sanchez (Španija) je rekao da je srećan što je u Crnoj Gori:

“Veoma mi je inspirativno da budem ovdje po prvi put, mislim da ćemo imati veoma poseban koncert sjutra veče. Na probama sam se uvjerio da imate jako dobre instrumentaliste, ali i jako dobre ljude u Podgorici, tako da imate veliku sreću što imate takve muzičare i takav orkestar, i želim vam samo da nastavite da se bavite kulturom”, poručio je Sanchez.

Avi Avital (Izrael) jedan je od najpoznatijih mandolinista na svijetu.

On je kazao da je i njemu ovo prvi put u Crnoj Gori.

“Ovi koncerti koji se realizuju u posljednje dvije sedmice decembra su uvijek posebni, ne samo zbog posebnog repertoara, već i zato što sa publikom dijelimo posebno raspoloženje i posebnu energiju. Ovo je prilika da se osvrnemo na ono što je bilo, da se okrenemo budućnosti i da budemo u zaista posebnom duhovnom raspoloženju. U protekla 24 sata koliko sam proveo u Crnoj Gori počeo sam da sklapam sliku o ovoj zemlji, i kako i sam dolazim iz male zemlje, primjećujem brojne sličnosti. Sve to se sabira u očekivanje sjutrašnjeg koncerta kada ću imati čast da nastupim za vas”, rekao je Avital.

Virtuoz na gitari Miloš Karadaglić je kazao da je za njega uvijek poseban osjećaj kada nastupa u svom gradu.

“Bio sam jako srećan kada me je gospodin Sošić pozvao da organizujemo ovaj koncert, a ovih dana sam još srećniji jer mi se na ovom koncertu pridružuju moji dragi prijatelji – Avi Avital i Anna Aglatova. Avi Avital je za mandolinu na neki način ono što sam ja za gitaru, naši instrumenti su kuriozitet u svijetu klasične muzike i mi se trudimo da taj instrument predstavimo publici na najbolji mogući način. Anna Aglatova je zvijezda Boljšoj opere i Opere Garnier u Parizu. Mislim da takvi glasovi rijetko nastupaju u manjim mjestima i vjerujem da će se dugo pamtiti”,  kazao je Karadaglić.

Dodao je da mu je žao što neće svi koji su željeli uspjeti da prisustvuju koncertu jer su ulaznice već par sedmica rasprodate do posljednjeg mjesta.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR