9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novogodišnji koncert u CNP-u uz međunarodne zvijezde klasične muzike

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Novogodišnji koncert u CNP-u uz međunarodne zvijezde klasične muzike

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Sinoć je u Crnogorskom narodnom pozorištu održan Novogodišnji koncert na kome su nastupili: Miloš Karadaglić (gitara), Anna Aglatova (sopran) i Avi Avital (mandolina) uz Crnogorski simfonijski orkestar, a pod dirigentskim vođstvom Ikera Sancheza.

Dvosatni muzički spektakl publika je pozdravila ovacijama i dugim aplauzom, a koncerta je rasprodat prije gotovo mjesec.

Miloš Karadaglić je kazao da će ovu godinu pamtiti upravo po ovom koncertu.

“Glavna ideja za ovaj koncert je da napravimo zaista gala concert i da damo prostor nekim od najljepših kompozicija koje postoje u repertparu za klasičnu muziku. S obzirom da sam ja Podgoričanin, mene publika zna, a pošto je ovo novogodišnji koncert želio sam da ljudi, muzičari koje mnogo volim i kao ljude i kao muzičare pozovem da dođu i učestvuju sa mnom na ovom koncertu. Htio sam da crnogorska publika čuje jedan vrhunski sopran, jednog vrhunskog mandolinistu i da zajedno udružimo energije i u orkestarskim kompozicijama i sa solistima i da napravimo doživljaj koji će se dugo pamtiti. Mislim da smo u tome uspjeli. Reakcija publike je nešto što ću zaista pamtiti dugo, dugo vremena. Atmosfera u Crnogorskom narodnom pozoritu je zaista bila nekako posebna, svečana, puna prelijepe pozitivne energije i to mi daje želju da nastavimo na ovom pravom putu, da uvijek budemo otvoreni prema svijetu i da taj svijet dolazi kod nas jer u tome je suština. Muzika je jezik cijelog cvijeta, u muzici se svi razumijemo i moji gosti su to večeras pokazali”, zaključio je Karadaglić nakon koncerta.

Dirigent Iker Sanchez nije krio oduševljenje.

“Mislim da smo imali veoma posebne trenutke. Rad sa orkestrom je bio nevjerovatan. Obično, kada radim s neki novim orkestrom, treba nam neko vrijeme da se upoznamo ali s ovim orkestrom sam sazrio jako brzo i ovaj koncert je bio vrhunac naše zajedničkog rada.” On je najavio da će, na njegovu radost, ponovo saradnjivati sa Crnogorskim simfonijski orkestrom u martu. “Uzbuđen sam što ću ovdje biti malo duže i što ću imati priliku da ponovo radim sa njima”, rekao je Sanchez.

Jedan od najboljih svjetskih mandolinista, Avi Avital je rekao da ga je lijepa atmosfera ostavila bez riječi.

"Ovo je vrijeme blagoslova, najljepše moguće vrijeme za održati koncert. Srećan sam što sam bio dio ovog koncerta, tim prije što sam, kao što sam rekao na konferenciji za medije, primijetio mnogo sličnosti sa svojom zemljom – generalna toplina, ritam i taj neki osjećaj familijarnosti koji sam odmah osjetio u Crnoj Gori", istakao je Avital.

Anna Aglatova je zadivila publiku svojim magičnim glasom. Kaže da je bila nervozna jer nastupa pred pubikom koja je ne poznaje, ali da je povezanost koja se odmah stvorila učinila da nervoza nestane i ostane samo čist osjećaj stvaranja.

“Vaša publika je nevjerovatna. Odmah sam se zaljubila u vas, jer sam osjetila vašu ljubav i zato je pjevati za vas bilo ogromno zadovoljstvo za mene. Kada sam osjetila toliku ljubav od publike, željela sam da dam najviše od sebe. Takav poklon koji sam dobila ovdje je ravan čudu. Vaš orkestar je nevjerovatan, tokom samih proba su mi pružili toliko podrške da se među nama stvorila povezanost koju ste mogli i da vidite”, kazala je Anna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR