16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KIC POP HOR poziva na koncert ''Ljubav i note“

Kultura

Comments 0

KIC POP HOR poziva na koncert ''Ljubav i note“

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Prvi crnogorski pop hor, proslaviće u nedjelju - 1. marta, svoj treći rođendan. Tim povodom, na platou ispred Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ popularni KIC pop hor prirediće koncert „Ljubav i note“, tačno u podne.

Hor koji od početka ove godine djeluje pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović pripremio je mješoviti repertoar, a zaintersovana publika imaće priliku da čuje i: Odiseju, i Devojko mala, City od stars, Zlatni dan, Za milion godina i druge, uz soliste Jovana Vukovića i Slavicu Dragović.

KIC pop hor za tri godine postojanja postigao je nevjerovatan uspjeh i osvojio srca kako publike u Crnoj Gori, tako i regiona.

''Regionalna senzacija“ i ''crnogorsko muzičko čudo“ kako su ga često nazivali mediji, okuplja oko 50 zaljubljenika u muziku i pjevanje, raznih profesija i generacija, od srednjoškolaca do penzionera. Nakon nedavne audicije hor je "pojačan" sa još nekoliko članova.

Kako se navodi u saopštenju KIC POP HOR nastao kao idejni projekat Snežane Burzan, koja je uz podršku NVU KUTAK i Sanje Radusinović, a uz logističku podršku KIC-a ’’Budo Tomović’’ za ovo kratko vrijeme postojanja, priredio više od 50 koncerata širom Crne Gore, kao i nekoliko regionalnih nastupa.

Posebno značajni bili su koncerti u Sarajevu na festivalu “Baščaršijske noći” i spektakularni koncert u Beogradu, u Kombank dvorani, potvrđuje menadžerica hora gđa Burzan.

Hor je stekao ogromne simpatije najprije izvodeći pop - rok repertoar širom Crne Gore, a istinsku slavu donio mu je jedinstveni projekat “Bez dileme - antifašizam” kojim je zavrijedio i visoko priznanje - Povelju Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, za posebne zasluge u razvoju i unaprjeđenju antifašizma.

Hor je uradio i dva muzička spota za numere “Bilećanka” i “Teče Tara” koji su izazvali i dalje izazivaju sjajne reakcije publike u zemlji i regionu. Pred horom je još nekoliko nastupa u Podgorici ovog proljeća, a odgovoriće i na pozive koji su došli iz Ljubljane i Skoplja do kraja godine.

KIC pop hor poziva Podgoričane i ostale da im se pridruže i da uz pjesmu, igru i ljubav zajedno proslavimo treći rođendan KIC POP HORA u neđelju, 1. marta ispred KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR