Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koncert klape „Sinj“ u KIC-u

| Postavio/la: Marija Mitrović

Koncert klape „Sinj“ u KIC-u

Jedna od najpoznatijih klapa iz Hrvatske “Sinj” prirediće koncert premijerno u KIC-u “Budo Tomović” u petak, 8.novembra, u 20 sati, saoppšteno je iz KIC-a.

"Klapa “Sinj” osnovana je 1982. godine od kada čuva i njeguje izvornu dalmatinsku klapsku pjesmu i promoviše hrvatsku muzičku baštinu u zemlji i inostranstvu. Stalan uspjeh kao rezultat upornog rada, te neobična stvaralačka darovitost maestra Mojmira Čačije, omogućili su da ovi majstori pjevači razviju prepoznatljiv način izvedbe i prilože naslijeđu neke nove kompozicije.

Rezultati dugogodišnjeg rada i predanosti klapskoj pjesmi mnogostruko su okrunjeni pobjedama na domaćim i međunarodnim festivalima. Klapa je uspješno gostovala širom Hrvatske i Evrope (Češka, Francuska, Italija, Mađarska, Njemačka, Portugal, Slovenija, Španija, Švajcarska). Do sada je snimila 6 nosača zvuka i više zajedničkih, klapskih, muzičkih izdanja. Repertoar klape “Sinj” sadrži obilje različitih izvornih napjeva, kao i novijih dalmatinskih pjesama. Ovaj sastav čini devet pjevača", navedeno je u saopštenju.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.

 

Ostavi komentar

0/300