13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gradska uprava maksimalno posvećena biznis zajednici

Podgorica

Comments 0

Gradska uprava maksimalno posvećena biznis zajednici

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Uprava Glavnog grada, u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, kontunuirano posvećeno radi na unapređenju poslovnog ambijenta jer je Podgorica prepoznata kao privlačna investiciona destinacija.

To je saopšteno na sastanku predstavnika Glavnog grada i Evropske komisije koji borave u Crnoj Gori u kontekstu dijaloga o ekonomskom upravljanju.

Pojedine teme o kojima se razgovaralo tokom sastanka odnosile su se na ključne izazove u regulatornom/poslovnom okruženju i otklanjanju biznis barijera.

Predstavnika Evropske komisije Kristofa Žureka interesovalo je kakav je odnos Glavnog grada i biznis zajednice. Predstavnici Glavnog gradasu saopštili da je prisutna stalna posvećenost na unapređenju poslovnog okruženja i otklanjanju biznis barijera, naglašavajući da će na taj način u velikoj mjeri  biti olakšano njihovo poslovanje.

Predstavnica Sekretarijata za finansije Snežana Popović kazala je tokom sastanka da je ovogodišnji budžet Glavnog grada preko 75 miliona eura i da se najveći njegov dio odnosi na kapitalni budžet. Kako je dodala projektovani plan prihoda je već ostvaren i biće premašen.

Evropske zvaničnike zanimale su i administrativne procedure i rokovi, transparentnost rada lokalne vlasti kao i sektor oporezivanja i prihoda.

Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Milan Šupić rekao je tom prilikom da su naplate lokalnih prihoda na zadovoljavajućem nivou. Posebno je istakao trend rasta naplate iz godine u godinu.

Predstavnicima delegacije Evropske Komisije saopšteno je da će uoči obilježavanja 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice, biti organizovan Prvi Podgorica Investicioni Forum, a glavni razlog je veliko interesovanje potencijalnih investitora da svoj kapital ulože u Podgoricu i pokrenu različite vrse biznisa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR