17 °

max 17 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

17° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Janković: Očistite dimnjake, servisirajte klime

Izvor: Foto: Antena M

Podgorica

Comments 0

Janković: Očistite dimnjake, servisirajte klime

Izvor: Dan/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Podgorička Služba zaštite završila je pripreme za predstojeću zimsku požarnu sezonu.

Požari u zatvorenom prostoru su opasnije i zahtjevnije intervencije vatrogasaca, a komandir Službe Goran Janković poručuje da građani moraju ispoštovati i obaviti neophodne pripreme za sezonu, piše Dan.

"Za zimsku sezonu karakteristični su požari u stambenim objektima koji izbijaju usljed nemara i nepažnje građana. Neophodno je da prije početka sezone grijanja građani provjere klima uređaje, a kada su u pitanju kuće da provjere dimnjake", rekao je Janković tom listu.

Najveći problem kod požara u zatvorenom prostoru je, kako kaže, ljudski faktor, pa bi građani trebalo da daju dodatni napor da vode računa da prilikom sezone grijanja ne dozvole da nemar dovede do izbijanja vatre.

"Naša preporuka je da svi razmisle o osiguranju domova i onoga gdje može nastati određena šteta usljed požara", navodi Janković.

Ranijih godina najviše požara tokom zime zabilježeno je na Vrelima ribničkim. Janković navodi da je njihova procjena bila da u tom naselju nije potrebno otvarati vatrogasni punkt.

"Pripadnike romske populacije smo u zadnje vrijeme obučavali kako da rukuju protivpožarnim aparatima. Služba zaštite je blizu Konika i negdje je naša procjena bila da nema potrebe da se na Vrelima ribničkim napravi poseban vatrogasni punkt", kaže Janković.

On navodi da imaju 76 vatrogasaca te da je do dovoljan broj koji u svakom trenutku može da odgovori na bilo koji vid elementarne nepogode.

"Preduzeli smo sve mjere i radnje da dočekamo zimsku sezonu pripremljni. Tehnički sektor je odradio kompletan dio u vezi sa opremom, sve ono što nam je potrebno za funksionisanje. Takođe, izvršili smo kompletnu pripremu motornih sanki i terenskih vozila sa kojima raspolažemo", zaključuje Janković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR