8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Gradovi u BiH imaju u Podgorici partnera

Podgorica

Comments 0

Vuković: Gradovi u BiH imaju u Podgorici partnera

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je kako trenutno postoji niz projekata na kojima Glavni grad sarađuje sa opštinama u Bosni i Hercegovini na razne teme od zaštite životne sredine, preko zaštićenih područja do energetske efikasnosti, tako da je prostor za unaprjeđenje saradnje veliki i treba ga maksimalno unaprijediti u narednom periodu. Vuković je to kazao na sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem.

“S tim ciljem smo formirali i IPA tim u okviru Službe za međunarodnu saradnju, koji posvećeno radi i trudi se da Glavni grad što više koristi evropske i druge fondove koji stoje Crnoj Gori na raspolaganju, tako da želim da prenesete poruku da gradovi iz Bosne i Hercegovine u Podgorici imaju partnera“, istakao je gradonačelnik Podgorice.

On je naglasio da je Podgorica posebno u posljednje vrijeme intenzivirala saradnju sa Sarajevom.

"Ja sam bio gost gradonačelnika Skake, a posebno nam je važno što će delegacija grada Sarajeva, na čelu sa gradonačelnikom, prisustvovati našem Prvom investicionom forumu i obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice“, istakao je Vuković.

Dodaje da je Podgorica u procesu formiranja biznis zona u okviru kojih će biti date posebne povoljnosti i stumulansi za kompanije koje budu željele da šire svoj biznis.

"U kontekstu evroatlanstkih integracija tu smo da ohrabrimo reformske procese i zdrave progresivne snage u BiH. Takođe, želim da još jednom zajednički pošaljemo poruku ohrabrenja nadležnim institucijama da se još odlučnije uhvate u koštac sa problemima koji se tiču saobraćajne infrastrukture koja je trenutno u jakom lošem stanju. Krajnje je vrijeme da se, uz pomoć naših evropskih partnera, taj problem trajno riješi“, zaključio je Vuković.

Jedan od zajedničkih prioriteta je putna infrastruktura, kazao je ambasador Jukić.

"Ovo se posebno odnosi na koridor Sarajevo - Podgorica i Tirana, budući da je jako bitno bolje povezivanje zemalja Zapadnog Balkana, zbog važnosti očuvanja stabilnosti u regionu“, istakao je Jukić.

On je podsjetio da su stanovnici BiH treći po broju turističkih posjeta Crnoj Gori, ne samo kada se radi o primorju, već i Podgorici i sjevernom dijelu zemlje. Veoma je izražena i kulturno-sportska saradnja, a posebno realizovanje programa u okviru DEUS-a, Podgoričkog Pazara, Sarajevske zime, Baščaršijskih noći…

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR