6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prvi Podgorički investicioni forum: Vuković najavio projekte vrijedne 200 miliona eura

Izvor: Foto: Antena M

Podgorica

Tag Gallery
Comments 0

Prvi Podgorički investicioni forum: Vuković najavio projekte vrijedne 200 miliona eura

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Prvi Podgorički investicioni forum počeo je danas u hotelu Hilton u Podgorici. Forum, koji je okupio veliki broj privrednika, investitora iz regije i svijeta, otvorio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Vuković je naveo da su ogromna sredstva uložena u glavni grad Crne Gore.

"Od referenduma do danas, u Crnu Goru se slilo preko šest milijardi eura direktnih investicija i, do današnjeg dana, naša zemlja je ostala vrlo atraktivna kako za domaće tako i za inostrane investitore.

Mi u Glavnom gradu prepoznajemo ogroman potencijal u tom smislu i procjenjujemo da on, kad je Podgorica u pitanju, do sada nije bio u dovoljnoj mjeri iskorišćen.

Prepoznajući investicione potencijale Podgorice, posljednjih godinu pokrenuli ambiciozan investicioni ciklus koji podrazumijeva realizaciju projekata u vrijednosti od 200 miliona eura.

Među njima su: izgradnje novog sistema za prečišćavanje otpadnih voda vrijednog preko 50 miliona eura, izgradnja novog saobraćajnog prstena oko glavnog grada čija je ukupna vrijednost 100 miliona eura, i, ono na šta smo naročito ponosni, jeste odluka o uspostavljanju biznis zona u glavnom gradu koja će stupiti na snagu nakon potrebne izmjene zakonskog rješenja koja je u nadležnosti Vlade Crne Gore, u drugom kvartalu naredne godine", naglasio je Vuković.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović naveo je da su potencijalni investitori koji izaberu Crnu Goru na pravom mjestu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR