13 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: CG i Podgorica uvijek na pravoj strani istorije, odužićemo se i Blažu Jovanoviću

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Vuković: CG i Podgorica uvijek na pravoj strani istorije, odužićemo se i Blažu Jovanoviću

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Održana je Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada.

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih kazao je da je Podgorica moderan grad koji neprestano raste i razvija se.

"Naš grad je dao nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma. Podgorica je dala veliki doprinos antifaštističkoj borbi. Ovaj datum se slavi kao istorijski spomenik trijumfa slobode i velikih 75 godina oslobođenja od fašizam. Danas se borimo za jačanje demokratije."

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je žrtva koju je Podgorica podnijela tokom II svjetskog rata bila enormna.

"Pokrajinski komitet Komunističke partije Jugoslavije, 8. jula 1941, donio je odluku o podizanju prvog ustanka. Tri godine kasnije, na današnji dan, oslobođena je Podgorica. Stanovnici Podgorice slobodu su dočekali pod otvorenim nebom. Žrtva koju je naš grad podnio tokom II svjetskog rata bila je enormna. Danas se prisjećamo palih za slobodu Podgorice i naše Crne Gore. Ponosni na slobodarsku istoriju našeg grada na današnji dan prošle godine u centru grada otkrili smo spomenik Josipu Brozu Titu. Do kraja mandata ove gradske uprave na sličan način planiramo se odužiti drugu Blažu Jovanoviću. Dičimo se našom prošlošću jer su Podgorica i Crna Gora uvijek znale stati na pravu stranu istorije. Uz snažnu podršku Vlade, otpočeli smo sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Oko 200 miliona eura vrijednih projekata biće realizovani na teritoriji Podgorice. Samo u toku jedne sedmice otvorili smo nove vodovodne sisteme, priveli kraju sanaciju klizišta u Kučima. Na Trgu nezavisnosti organizovali Podgoričku noć, uručili kljuceve 15 stanova, rekonstruisali Kuću Stojanovića u Maslinama, nagradili najbolje studente, završili rekonstrukciju tri dječija igrališta i uspješno organizovali biznis forum kao i otkrili spomenik Ivanu Crnojeviću. Ovako je izgledala naša prethodna sedmica, a i druge u prethodnim godinama nijesu bile drugačije. Najveći dio onoga sto možete danas vidjeti u Podgorici - mlađe je od njene slobode. Imamo puno razloga da budemo ponosni na učinjeno u 2019."

Uručene su Nagrade 19. decembar.

Podsjetimo, nagrade su dodijeljene: posthumno Darku Vujoševiću, jer je pokušao da spasi tročlanu porodicu, Dejanu Savićeviću, za izuzetan doprinos crnogorskom fudbalu, i kompaniji Bemax, za društveno odgovorno postupanje.

Veselin Kovačević, iz Bemaksa, kazao je da je čast i privilegija biti dobitnik ove nagrade, ali i obaveza da se glavni grad učini boljim i ljepšim mjestom za život.

Kompanija Bemax će novčani dio nagrade pokloniti porodici Vujošević, a Dejan Savićević će pokloniti JU Komanski most.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR