14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uspostaviti avio liniju Podgorica-Skoplje

Podgorica

Comments 0

Uspostaviti avio liniju Podgorica-Skoplje

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Prijateljski odnosi Podgorice i Skoplja koji se njeguju odavno, značajno su obogaćeni i intenzivirani u posljednjih godinu, konstatovano je na sastanku dvojice gradonačelnika – Ivana Vukovića i Petra Šilegova sa saradnicima.

Vuković podsjetio je da su i odnosi između dvije države izuzetno dobri, te da Crna Gora podržava Sjevernu Makedoniju u pogledu evropskih i evroatlanskih integracija.

"Radujemo se svim vašim uspjesima. Vaši uspjesu su i naši, to su uspjesi regiona, jer sve je uzročno-posljedično vezano. Bez obzira na sve što politički opterećuje odnose u regionu, mi u gradovima možemo vrlo lijepo da razgovaramo i pravimo planove za bolju budućnost Zapadnog Balkana – rekao je Vuković, zahvaljujući Šilegovu što je svojim prisustvom uveličao proslavu Dana Podgorice.

Šilegov je takođe istakao značaj saradnje gradonačelnika glavnih gradova regiona, ističući da njihovi susreti i komunikacija doprinose da se odnosi među državama rasterete od nekih neriješenih pitanja koja, nažalost, još uvijek postoje.

Sagovornici su se saglasili da je region i dalje nedovoljno saobraćajno povezan i obavezali da u domenu svojih nadležnosti doprinesu što skorijem uspostavljanju avio-linije Podgorica – Skoplje.

Na sastanku je dogovoreno i da se nastavi i unaprijedi saradnja u kulturi, prije svega u oblasti pozorišne umjetnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR