10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Završen konkurs za idejno rješenje Trga Božane Vučinić

Podgorica

Comments 0

Završen konkurs za idejno rješenje Trga Božane Vučinić

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje Trga Božane Vučinić koji je Glavni grad nedavno raspisao završen je danas. 

"Cilj javnog poziva bio je da se predloži prepoznatljivo i jedinstveno uređenje trga, fokusirajući se na kreiranje novog javnog prostora kroz principe reafirmacije i unapređenja funkcionalnih i ambijentalnih kvaliteta ovog prostora".

Stručni žiri je, kako je saopšteno sproveo temeljnu analizu radova, njihovu međusobnu komparaciju i valorizaciju shodno kriterijumima utvrđenim konkursom.

"Nakon sprovedenog vrjednovanja i glasanja Žiri je konstatovao da nijedan konkursni rad nije dostigao kvalitet prve nagrade, pa je odlučeno da se ona ne dodijeli.Odlukom žirija drugu nagradu dijele radovi pod šiframa TBV020 (autorski tim Ivan Jovićević, Dušan Đurović i Mina Gutović) i 12345  (autor Vladan Stevović), a treća nagrada dodijeljena je radu pod šifrom ABA202 (autorski tim Đorđe Gregović i dr Veljko Radulović sa saradnicima)".

S obzirom na to da je žiri konstatovao da nijedan od tri konkursna rada ne može biti izabran za dalju razradu, predložio je izradu novog rješenja koje će koristiti pozitivne – kvalitetne ideje i parcijalna rješenja iz nagrađenih radova i u tom cilju dao preporuke za izradu detaljnog projektnog zadatka, zaključeno je u saopštenju Glavnog grada. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR