15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na SPC nezakonito upisano crkveno zemljište, kao i sve crkve i manastiri u Podgorici

Politika

Comments 3

Na SPC nezakonito upisano crkveno zemljište, kao i sve crkve i manastiri u Podgorici

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Podgorički odbor Crnogorskog pokreta podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, službenih lica u Upravi za nekretnine područna jedinica Podgorica, zbog nezakonitog upisa 2,2 kvadratna kilometra crkvenog zemljišta i svih crkava i manastira u podgoričkoj opštini na Srpsku pravoslavnu crkvu.

“Uvidom u katastar nepokretnosti za opštinu Podgorica utvrđeno je da je suprotno zakonskim odredbama, na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, kao dijelu Srpske pravoslavne crkve, upisano 2,2 kvadratna kilometra crkvenog zemljišta i sve crkve i manastiri u podgoričkoj opštini. Od tužilaštva Odbor zahtij eva da u okviru svojih nadležnosti pokrene postupak, utvrdi koja su lica počinila navedena krivična djela i preduzme mjere iz svoje nadležnosti”, saopšteno je Pobjedi iz Crnogorskog pokreta.

Crnogorski pokret u posljednjih nekoliko godina podnio je više krivičnih prijava protiv nepoznatih službenika područnih jedinica Uprave za nekretnine zbog nezakonitog upisa crkvenog zemljišta i crkava i manastira u posjed Srpske pravoslavne crkve.

Tužbe su podnosili i zbog uništavanja crnogorskog sakralnog nasljeđa, mijenjanja njegove istorijske i kulturne suštine, uvreda mitropolita eparhije Srpske crkve u Crnoj Gori, nezakonite uknjižbe sakralnih objekata koji spadaju u ‘par exellance’ državno vlasništvo, nezakonitog podizanja objekata… Tužilaštvo je, kao neosnovane, odbacilo sve te prijave.

Podgorički koordinacioni odbor

Crnogorski pokret juče je, na proširenoj šednici koordinacionog odbora, izabrao podgorički odbor ovog udruženja građana.

“Članovi tročlanog koordinacionog odbora za opštinu Podgorica su Danilo Burzan, Filip Martinović i Zoran Mugoša, koji je koordinator”, saopšteno je Pobjedi.

Odbor je, kako su naveli, “zaključio da političke snage koje konstantno nasrću na ustavni poredak, indukuju političke prilike i podstiču građane da svoje nezadovljstvo iskazuju na ulicama, što kod normalnog političkog djelovanja nije sporno, ali je pozadina ovakvog djelovanja veoma jasna i očigledna, jer se ono nemušto usmjerava protiv ustavnog poretka zemlje, a sve sa ciljem promjene temeljnih odrednica za koje su se građani Crne Gore izborili obnovom državne nezavisnosti”.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Sveta nasa CG

Hocemo CRNOGORSKI POKRET kao politicku partiju. Crnogorske glasove IMATE jer vas vidimo KAO SPAS! Mozemo mi to! Mozemo i moramo! Druge nema!

čitalac

Kad mogu iz vlade pojedinci dobijaju državne pare (I moje jer rdovno plaćam poreze) zašto i srpska prvoslavna crkva nebi nešto uzela.

Šćepan

Dajte više imena. Upoznajte građane Crne Gore sa “spavačima” SPC u Crnoj Gori. Crna Gora im daje plate, stanove, privilegije.... Dosta! Volimo te Crna Goro!