11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate osudile napad u Bijelom Polju

Politika

Comments 1

Demokrate osudile napad u Bijelom Polju

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da Crna Gora nije zemlja zadovoljavajućeg nivoa bezbjednosti građana.

"Nakon što se krajem jula mjeseca direktor Uprave policije Veselin Veljović pohvalio nikad boljom bezbjednosnom situacijom, u posljednjih desetak dana imamo paljenja automobila, podmetanje eksplozivnih naprava i prebijanja građana", navodi se u saopštenju te partije.

Posljednji u nizu slučajeva koji to dokazuju, smatraju oni, jeste napad na Adema Gredića u Bijelom Polju.

"Demokratska Crna Gora ovaj napad oštro osuđuje, a najoštrije ukoliko je riječ o vjerski ostrašećenom i motivisanom napadu. U tom slučaju počinioci se moraju najstrožije kazniti, baš onako kako treba kazniti - na izborima, i vlast i druge partije koje nastoje da izazivaju međunacionalne i međuvjerske svađe i razdore", kazali su iz DCG.

Prema njihovim riječima, u međunacionalnim i međuvjerskim razlikama u Crnoj Gori 21. vijeka ne smije stanovati konfliktni potencijal, ma koliko određene strukture iz vlasti ili, čak, opozicije na postojanje tog potencijala sukobljavanja, računale i željele da na njemu politički profitiraju.

Kako kažu, čvrsti su u stavu da je Crna Gora ta zlokobna vremena u kojima se moglo manipulisati vjerskim i nacionalnim ośećanjima ostavila daleko iza sebe, u ćorsokacima istorije.

"No, i pored toga, svjesni smo da vlast decenijama kreira, a dio opozicije, nažalost, prihvata igru podjela po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, kao recept opstanka na vlasti i sa druge strane vječitog opstanka u opoziciji", piše u saopštenju.

Takva atmosfera, vjeruju oni, suprostavlja se politici pomirenja, zajedništva, suživota i tolerancije.

"Takođe, podsjećamo da Uprava policije i dalje ne rasvjetljava brojne slučajeve napada na građane i imovinu, što ohrabruje kriminalce da nastave sa nezakonitim radnjama koje često, kao što vidimo, znaju biti stavljane u funkciju izazivanja međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti", zaključuju iz te partije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Tzv Demokrate su napad u Bijelom Polju ocijenile kao "vjerski motivisan". Treba im vjerovati. Oni imaju iskustva sa vjerskim nepočinstvima, još od onda kada je lider te partije "marširao-jurišao na Tuzi".