11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović krajem septembra u Njujorku

Politika

Comments 0

Đukanović krajem septembra u Njujorku

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predśednik Crne Gore Milo Đukanović predvodiće crnogorsku delegaciju koja će, od 24. do 30. septembra, učestvovati na Generalnoj debati 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kako se navodi u platformi za učešće crnogorske delegacije, koju je na današnjoj śednici usvojila Vlada, tema 74. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i generalne debate je "Stimulisanje multilateralnih napora za iskorjenjivanje siromaštva, postizanje kvalitetnog obrazovanja, borbe protiv klimatskih promjena i inkluzije".

Predśednik Crne Gore će imati izlaganje na Generalnoj debati GS UN-a 26. septembra.

"U skladu sa ustaljenom praksom, šef crnogorske delegacije će u obraćanju ukazati na pozicije Crne Gore po pitanju ključih pitanja sa agende UN i obavijestiti države članice o dostignućima Crne Gore koja su relevantna sa aspekta UN-a, naročito u kontekstu dostizanja ciljeva održivog razvoja", navodi se u platformi. Na marginama zasijedanja biće održani brojni multilateralni sastanci.

Đukanović će učestvovati na političkom forumu na visokom nivou (SDGs Samit) posvećenom sagledavanju stepena realizacije SDGs: napredak, izazovi i budući koraci – na kojem će imati izlaganje.

"Predviđeno je i učešće predsjednika Crne Gore na: radnom ručku koji za najviše državnike organizuje generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš, Blumberg biznis forumu koji okuplja najznačajnije lidere iz javnog i privatnog sektora sa ciljem razmatranja gorućih izazova za prosperitet svih i izgradnje ključnih partnerstava između biznis zajednice i vlada, kao i na prijemu za šefove država i vlada koji organizuje predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i tradicionalnom prijemu koji za šefove država i vlada organizuje predsjednik SAD Donald Tramp", navodi se u platformi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR