Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

DPS: Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju reformi

| Postavio/la: Marija Mitrović

DPS: Želimo dijalog, ali ne dopuštamo opstrukciju reformi

Demokratska Crna Gora je partija prepoznata po nezrelosti, netrpeljivosti prema svim političkim subjektima u opoziciji i u vlasti. Prepoznati su, dakako, i po neradu i bojkotu institucija i države, saopšteno je iz Kluba poslanika DPS-a.

Demokrate: Ne može se sa međunarodnim ekspertima pričati o nepostojećim radnim tijelima

"Za razliku od njih, vladajuća koalicija, uz ključnu pomoć predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice radila je na izbornom zakonodavstvu, predano i naporno. U tom procesu važnu podršku su nam pružili međunarodni partneri, sa kojima sarađujemo u okviru institucija. Oni prepoznaju odgovoran odnos prema zadatku unapređenja sistema. Nijesmo ni tu dimenziju našeg uspjeha, poput kvazi-demokrata, samo-reklamerski i neozbiljno promovisali.

To je dio radnog procesa, a Demokrate za rad ne znaju. Takođe, važno je podsjetiti da je na Odboru, najavljeno na trećoj, a potom i na četvrtoj sjednici Odbora, da će članovi Odbora imati priliku da se sastanu sa predstavnikom - ekspertom Venecijanske komisije ali i predstavnicima ostalih relevantnih međunarodnih institucija", piše u saopštenju.

Kako su kazali, veoma je važno da se opozicija pridruži poslanicima vlasti u radu, a oni neće pristati na blokadu i izostanak napretka izbornog sistema i reformi na kojima vladajuća koalicija insistira.

"Međunarodna zajednica takođe želi da politički subjekti u Crnoj Gori urade posao po evropskim standardima i preporukama. Želimo dijalog i pozivamo opoziciju da nam se pridruži u Odboru, bez obzira na to što ne cijenimo dio naše političke konkurencije. Ipak, to je demokratija, a Demokratama treba političko i životno sazrijevanje da bi to shvatili", navedeno je u saopštenju.

Komentari

Koviljka tomic,

Demokrate su zauzele 2 mjesta u Odboru i sta se desava dosli jednom dva puta i odmah im nesto ne odgovara, umjesto da dodju da rade i doprinesu radu Odbora!

Liberal,

Neka ,nemojte ih zvat,ne trebaju nam demokrate nista

Stefo12,

Zar se moze iko dogivarati s njima ?

Rafaello,

Da rade koliko pricaju daleko bi dogurali. Demokrate nijesu vrijedne nase paznje, jer nista korisno za nas nijesu ni uradili svih ovih godina.

Enesa,

Dps je partija koja je svojim radom i trudom zasluzila podrsku i postovanje od strane gradjana. Demokrate moraju jos da usavrsavaju svoju politiku, jer je trenutno daleko ispod prosjeka.

Marelica,

Strucnost i sposobnost Demokrata smo uvidjeli i u Kotoru, kada je posle par mjeseci zapao u politicku krizu iz koje se iscupao samo zahvaljujuci Dps-u.

kamiondzija78,

Činjenica je da je jedini posao Demokrata da pišu saopštenja u kojima kritikuju Dps,za drugi posao izgleda da ne znaju.

Igor88,

Djeca bi se mozda ozbiljnije ponasala od ovih Demokrata.

Tommy_h,

Demokratama je krivo sto ne mogu da nastave sa bojkotom, jer im je placeni nerad ocigledno oslacao.

InesBD,

Ovim Demokatama vise ne treba davati na znacaju,nesposobni skup političara kao i većina ostatka opozicije.

Ostavi komentar

0/300