15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović - Talakvadze: Gruzija impresionirana postignućima Crne Gore

Izvor: Foto: Kabinet predsjednika

Politika

Tag Video
Comments 0

Đukanović - Talakvadze: Gruzija impresionirana postignućima Crne Gore

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je uz dobrodošlicu istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva, saopšteno je iz kabineta predsjednika. 

"Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, Predsjednik je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a, i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje", navedeno je u saopštenju. 

Predsjednik Parlamenta Gruzije, zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod.

"Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa", dodaju u saopštenju. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR