11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Liberalna partija predala aplikaciju Evropskim liberalima

Politika

Comments 0

Liberalna partija predala aplikaciju Evropskim liberalima

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Liberalna partija predala je i zvanično zahtjev za punopravno članstvo u ALDE savez liberala i demokrata Evrope, koji okuplja liberalne i centrističke partije svih država Evrope. Predsjedništvo LP iniciralo je ranije ovakav zahtjev prema rukovodstvu partije, saopšteno je iz LP-

"Liberalna partija je već pet godina pridruženi član ALDE alijanse liberala koja ima sedam premijera država Evrope a sestrinske partije Liberalne partije Crne Gore vladaju u 15 država EU. Isto tako, Šarl Mišel, lider liberala Belgije, član ovog saveza, izabran je za novog predsjednika Evropskog Savjeta, dok je ranije savezu pristupio i Emanuel Makron predsjednik Francuske.

U aplikaciji se navodi da je LP jedina stranka političkog centra i lberalnog profila u Skupštini Crne Gore ali i na političkoj sceni kojom dominiraju socijalističke, desničarske i nacionalne partije. LP je i jedina partija koja otvoreno i bez kalkulacija promoviše sve proklamovane evropske i moderne vrijednosti i otvoreno štiti ljudska prava i dostojanstvo svih ljudi u državi", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, rukovodstvo Liberalne partije  predstaviće aplikaciju na izbornom Kongresu ALDE saveza liberala Evrope u Atini 24-25 oktobra, kada će lideri i delegati svih partija Evrope odlučivati o punopravnom članstvu crnogorskih liberala u treći najmoćniji politički savez u EU i njenim institucijama.

"Prijemom LP  u punopravno članstvo ALDE ispuniće se još jedna važna pretpostavka da Crna Gora dobije još snažniju podršku iz Evropske unije za svoju zvaničnu politiku, čiji dio će i u narednom periodu biti i Liberalna partija", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR