9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović primio kreatore i učesnike otvorenog časa "Za ponos, čast i slobodu CG“

Politika

Comments 0

Brajović primio kreatore i učesnike otvorenog časa "Za ponos, čast i slobodu CG“

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je kreatore i učesnike otvorenog časa „Za ponos, čast i slobodu Crne Gore“.

Riječ je, kako je saopšteno o projektu koji je, u formi javnog časa, posvećen komitskom pokretu, a osmislili su ga i u njemu učestvuju   učenici i profesori istorije Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića, kao i studenti – biši učenici ove gimnazije.

 Brajović je istakao značaj bavljenja temama iz istorije Crne Gore na moderan i jasan način, razumljiv mladim generacijama.

 -Za naše društvo je veoma važno da govorimo o onim temama i događajima iz istorije Crne Gore kojima dugo na pravi način nije poklanjana pažnja, a značajno su određivali dalji društveni i politički tok – istakao je predsjednik Skupštine.

 Tokom susreta je bio riječi o izazovima kroz koje je Crna Gora u svojoj istoriji prolazila, kao i prelomnim trenucima koji su uticali na status i razvoj naše zemlje.

Prvi otvoreni čas „Za ponos, čast i slobodu Crne Gore“ održan je u pozorištu u Nikšiću u decembru prošle godine, a potom u Kolašinu, Cetinju i Podgorici.

"Posjeta Skupštini Crne Gore bila je prilika i za obilazak izložbe „Crna Gora na naslovnim stranama italijanskih časopisa“ posvećenejubileju 140godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije", saopšteno je iz kabineta Brajovića. 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR