13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Sjednica Vlade najznačajniji događaj u modernoj istoriji Pljevalja

Politika

Comments 0

DPS: Sjednica Vlade najznačajniji događaj u modernoj istoriji Pljevalja

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Demokratska partija socijalista u Pljevljima, pa i u cijeloj Crnoj Gori nastavlja sa radom za dobrobit svih građana, saopšteno je iz te partije.

 "Sjednica Vlade Crne Gore u Pljevljima je po mnogima jedan od najznačajnijih događaja u modernoj istoriji naše opštine, kako zbog donešenih velikih odluka za našu opštinu tako i zbog potvrde trajnog oprjedeljenja Vlade da održiv razvoj, koji prije svega podrazumijeva odgovoran odnos prema životnoj sredini i valorizaciji resursa, bude u skladu sa najvišim ekološkim standardima", kazali su iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Navode da su započeti projekti remedijacije na Maljevcu i u Gradcu, rekonstrukcija puteva Pljevlja-Metaljka, Vrulja-Mijakovići, Pljevlja-Mihajlovica, konkretne ponude za rekonstrukciju prvog bloka TE Pljevlja sa toplifikacijom grada, vrijednosti preko 100 miliona eura su pored urađenog u poslednjih pet godina, projekti koji će Pljevlja, prema njihovim riječima pozicionirati na mapi modernih razvijenih gradova.

Takođe, dodaju da će izgradnja nove bolnice kao savremenog medicinskog servisa u potpunosti na  najsavremeniji način odgovoriti potrebama primarne i sekundarne zdravstvene zaštite naših građana.

„Uvođenje ekološke naknade čiji će benifiti za lokalni budžet biti dodatnih oko 3 miliona eura na godišnjem nivou pored već oko 2,5 miliona povećanih prihoda od poreza na zarade je možda najvažnija odluka donešena za održivo funkcionisanje naše opštine u zadnjih nekoliko decenija. Sada sa pravom možemo reći da je naša opština kredibilna da odgovori zahtjevima lokalne zajednice, ali da se i kroz  dalju saradnju sa Vladom Pljevlja razvijaju po mjeri njenih građana“, kazali su.

Oni ističu da je studiozan i zajednički rad svih struktura lokalne vlasti na čelu sa Demokratskom partijom socijalista, a u partnerskom odnosu sa Vladom, doveo do finalizacije značajnih odluka koje će, prema njihovim riječima u kratkom roku ali i dugoročno značiti  nova višemilionska budžetska sredstva, kao i realizaciju već pomenutih velikih infrastrukturnih projekata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR