9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podgorica sve privlačnija za investicije i nova zapošljavanja

Podgorica

Comments 0

Podgorica sve privlačnija za investicije i nova zapošljavanja

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Zamjenik gradonačelnika Podgorce Časlav Vešović učestvovao je na panel diskusiji na temu „Da li domaća radna snaga postaje biznis barijera u Crnoj Gori?“ koja je danas održana na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Vešović je tokom diskusije istakao da obiman investicioni ciklus koji trenutno sprovodi gradska uprava nema samo za cilj unapređenje ukupne infrastrukture, već snaženje i podsticaj privrednih aktivnosti i otvaranje novih radnih mjesta koja će generisati dalji dinamičan razvoj Podgorice.

“Siguran sam da će to u konačnom rezultirati većom atraktivnošću i privlačnošću Podgorice i naše države, prvenstveno za domaću radnu snagu i naše najbolje kadrove”, naglasio je Vešović tokom rasprave o prilivu radne snage.

On je istakao da su istovremeno značajne investicije koje se realizuju u Podgorici i Crnoj Gori uticale i na otvaranje kvalitetnijih i kreativnijih radnih mjesta koja postaju sve interesantnija i privlačnija ljudima van Crne Gore.

Pored njega, svoje stavove o tome kako se proces pristupanja Evropskoj uniji odražava na mobilnost radne snage i koje mjere je potrebno preduzeti kako bi stručan kadar ostao u Crnoj Gori, dali su panelisti: prof. dr Gordana Đurović, Radosav Babić (Ministarstvo ekonomije), Mladen Perazić (Privredna komora Crne Gore) i Danilo Pavličić (Montecco inc.).

Panel diskusija je održana u okviru Međunarodnog forum studenata ekonomije u organizaciji studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore  koji je ove godine okupio oko 300 budućih ekonomista iz Ljubljane, Banja Luke, Sarajeva, Beograda, Rijeke, Novog Sad, Niša, Kragujevca, Skoplja i Kosovske Mitrovice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR