Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Unaprijeđena 74 oficira i podoficira Vojske Crne Gore

| Postavio/la: Jelena Ćetković

Unaprijeđena 74 oficira i podoficira Vojske Crne Gore

Oficiri i podoficiri Vojske Crne Gore (VCG), njih 74, unaprijeđeni su danas u više činove, na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz tog resora su naveli da je 41 oficir unaprijeđen po odluci Savjeta za odbranu i bezbjednost, a 33 podoficira prema odluci načelnika Generalštaba.

Ministar Predrag Bošković je na ceremoniji čestitao unaprijeđenim oficirima i podoficirima na uspješno obavljenim zadacima.

Prema njegovim riječima, oni su na taj način dali putokaz onima koji će naredne godine biti na njihovim mjestima za unaprjeđenje.

„U protekle tri godine intenzivno se radilo na poboljšanju sastava vojske, koji sada uživa najveće povjerenje u društvu, kao i opremi i infrastrukturi", kazao je Bošković.

Na taj način, dodao je Bošković, omogućeno im je da ono za šta su se školovali, mogu da primijene na terenu.

Načelnik Generalštaba Dragutin Dakić je rekao da je unapređenje rezultat profesionalnog, odgovornog i predanog rada prema postavljenim zadacima.

Dakić je oficirima i podoficirima poželi uspješnu godinu i dodao da je njihov uspjeh ujedno i uspjeh VCG.

„Nastaviće se sa radom na obrazovanju VCG, kako bi, u okviru NATO-a, bili spremni da odgovorimo na sve zahtjevne bezbjednosne izazove“, zaključio je Dakić.

Ostavi komentar

0/300