16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić - Dom: "Ne reformišemo se samo zbog EU, već kako bi svima bilo bolje"

Politika

Comments 0

Bečić - Dom: "Ne reformišemo se samo zbog EU, već kako bi svima bilo bolje"

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, u sjedištu Demokrata, primio je danas zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin ofisu Ujedinjenog Kraljevstva Lensa Doma, saopšteno je iz stranke. 

Bečić je upoznao gosta sa načinom osnivanja, programskim ciljevima i zadacima Demokratske Crne Gore, te sa organizacionom strategijom Demokrata, koja Demokrate svrstava u grupu najbolje organizovanih stranaka u Crnoj Gori i okruženju, navode iz DCG. 

"Demokrate su jedan od najmlađih političkih subjekata na političkoj pozoirnici Crne Gore koji se konstantno nalaze pod udarima vječite vlasti i vječite opozicije", rekao je Bečić Domu.

"Politički subjekt koji na svim nivoima organizovanja ima ljude svih vjera i nacija. Mi smo ljudi koji želimo da pomirimo Crnu Goru, da je ekonomski i moralno obnovimo", dodao je predsjednik Demokrata.

Gosta je Bečić upoznao i sa tim da su Demokrate "politički subjekt koji uspješno vrši vlast u nekoliko najznačajnijih crnogorskih opština koje smo i ekonomski i infrastrukturno i organizaciono obnovili, a nakon čega niti jedan naš funkcioner nije optužen ili osuđen za bilo koje krivično djelo".

"Crna Gora ne može zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer DPS neće da siječe granu na kojoj sjedi", podijelio je Bečić sa Domom zaključak Demokrata.

"Ne reformišemo se mi samo zbog EU, već zbog nas kako bi svima nama bilo bolje. Ne treba nam štrik, trebaju nam evropske vrijednosti", bila je Bečićeva poruka na sastanku, dodaju u saopštenju. 

Bečić je dodao "da je Crnoj Gori potrebna Vlada čistih pojedinaca, jer ovdje mora stati neko na put hidro, putarskoj, poreskoj, šumarskoj, koncesionoj i svakoj drugoj mafiji, jer one, zajedno sa DPS-om blokiraju progres i evropski put naše zemlje". 

"Bečić je uvaženom gostu predstavio 100 rješenja Demokrata za fer, slobodne i poštene izbore, koja, između ostalog, podrazumevaju sve izbore u jednom danu, novi glasački listić, glasanje pečatom, čišćenje biračkog spiska od fantom birača, novi izgled i sadržaj biračkog spiska u kom će se naći fotografija svakog birača, identifikacija birača otiskom prsta, reformisanu DIK i ASK, eleminisanje zloupotreba prilikom finansijskog poslovanja političkih subjekata i more drugih rješenja koja su oficijelno predata Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Bečić je istakao da je sigurno lakše voditi alibi politiku, bježati od rada, nuđenja rješenja, teških procesa i kritikovati sve koji se bore za opoziciono dobro, ali mi nijesmo osnovani da bi vodili alibi politiku vječite opozicije, već da bi pobijedili DPS, doveli do promjena i oporavili našu zemlju. DPS nema odgovor na naša stručna, kvalitetna i konkretna rješenja zato je u problemu, a kada je u problemu poseže za pomagačima, kojih očigledno nije malo u opoziciji", navode iz DCG. 

Lens Dom zahvalio je Bečiću na dočeku i prijemu, te istakao da je upoznat sa činjenicom da Demokrate vrijedno rade na iznalaženju najboljih mogućih rješenja u vezi sa reformom izbornog i drugog zakonodavstva.

"Demokrate su učinile prvi korak i predložiile rješenja Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji, u konačnom, treba da odluči kako i na koji način da reformiše izborno i drugo zakonodavstvo od značaja za izborni proces", saopštio je, na sastanku s Bečićem, Lens Dom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR