14 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Intenzivna i kvalitetna odbrambena saradnja Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore"

Politika

Comments 0

"Intenzivna i kvalitetna odbrambena saradnja Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ambasadorka UK u Crnoj Gori Alison Kemp i novoimenovani izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori potpukovnik Kristofer Mejkok boravili su danas u  nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore gdje su se sastali sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o dosadašnjoj saradnji dvije zemlje saveznice u oblasti odbrane. Ocijenili su da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju intenzivnu i kvalitetnu odbrambenu saradnju,  baziranu na projektima koji doprinose uspješnoj reformi crnogorskog odbrambenog  sektora, jačanju interoperabilnosti i modernizaciji kapaciteta Vojske Crne Gore. Bošković je posebno istakao značaj usavršavanja crnogorskih oficira na prestižnim vojnim akademijama UK, kao i mogućnosti obučavanja pripadnika Vojske Crne Gore u britanskim centrima za obuku. On je ukazao i na važnost uspostavljene bilateralne saradnje u oblasti sajber odbrane, gdje UK kroz brojne radionice i seminare doprinosi izgradnji institucionalnih i nacionalnih kapaciteta za sajber odbranu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Dugogodišnji kontinuitet odličnih odnosa još jedan je pokazatelj strateškog opredjeljenja države Crne Gore da sa NATO saveznicima radi na očuvanju regionalnog i globalnog  mira, kazao je Bošković.

Ambasadorka i potpukovnik Mejkok su istakli neophodnost jačanja postojećih, kao i nove modele saradnje u oblasti odbrane. Naglasili su da dobrim inicijativama i zajedničkim projektima možemo unapređivati kvalitetne odnose i graditi dobre temelje za čvrstu saradnju u budućnosti.

Britanski izaslanik odbrane se potom  u odvojenim susretima sastao sa načelnikom Štaba Generalštaba VCG, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem, kao i načelnikom Direkcije za međunarodnu saradnju i vojnu diplomatiju Andrejem Lakićem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR