10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ljuljanaj Jovićević na NATO industrijskom forumu u Vašingtonu

Izvor: Foto: Ministarstvo odbrane

Politika

Comments 0

Ljuljanaj Jovićević na NATO industrijskom forumu u Vašingtonu

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević, sa delegacijom, učestvuje na NATO industrijskom forumu koji se održava u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

NATO industrijski forum 2019 predstavlja strateški dijalog savezničkih zemalja u vezi sa planiranjem i razvojem NATO snaga, a organizuje se pod pokroviteljstvom Generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji će govoriti na Forumu.

"Teme o kojima je vođena diskusija odnosile su se na sajber bezbjednost, obradu i analizu podataka, svjesnost o operativnom okruženju, kao i na proces donošenja odluka.

Forum su otvorili Elen Lord, podsekretarka odbrane za nabavku i podršku SAD-a (Ellen Lord - Under Secretary of Defense for Acquisition and Sustainment) i general Andre Lanata, vrhovni komandant Savezničkih snaga za transformaciju (André Lanata - Supreme Allied Commander Tranformation).

Pored učešća na Forumu, Generalna direktorica posjetila je Pentagon, gdje se sastala sa  Džefrijem Vajtom, pomoćnikom Sekretara za Kopnenu Vojsku SAD-a, sa kojim je razgovarala o detaljima nabavke 67 lako oklopnih patrolnih vozila, nastavku procesa modernizacije Vojske Crne Gore uz podršku SAD-a kao savezničke zemlje, kao i saradnji u oblasti sajber bezbjednosti.

Ljuljanaj Jovićević naglasila je da je Crna Gora, kao kredibilan partner savezničkih zemalja, posvećena ispunjenju ciljeva sposobnosti i zahvalila na kontinuiranoj podršci Sjedinjenih Američkih Država koja je od izuzetne važnosti za naš odbrambeni sistem", navode iz Ministarstva odbrane. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR