13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković o stambenoj politici: Ako je Vlada pogriješila, ispravićemo grešku

Politika

Comments 0

Marković o stambenoj politici: Ako je Vlada pogriješila, ispravićemo grešku

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Vladina stambena politika pokazala je određene slabosti i nedostatke kojim će se baviti demokratske institucije, rekao je premijer Duško Marković, dodajući da je u ovom mandatu on odgovoran ukoliko su takve greške postojale.

Marković je to rekao u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanika DEMOS-a, Miodraga Lekića, da li će preispitati i ukinuti neustavne i nemoralne odluke u partijsko-klanovsko-funkcionerskoj strukturi o dodjeljivanju stanova i kredita, u nekim slučajevima drugi, treći, četvrti put, pod uslovima koji ni blizu ne važe za građane.

Premijer je kazao da je spreman da se suoči sa svim različitim stavovima, kako bi se došlo do najboljih odlulka.

„Ako je Vlada pogriješila, i ako su institucije pogriješile, ispravićemo tu grešku. Smatram da je ova politika neophopdna, da ona mora obuhvatiti i državne službenike i funkcionere, mora biti javna i transparentna i ne smije biti zloupotrijebljena“, poručio je Marković .

Kako je rekao, sve što je bilo u mandatu ove Vlade, i ukoliko su takve greške postojale, ne treba tražiti odgovornost u onima koji su dobili stanove.

„Ja sam odgovoran za to i spreman sam da se sa tom odgovornošču ponesem“, kazao je Marković.

On je poručio da stambena politika postoji odavno.

„Ali nijesam saglasan da postoji zavjera protiv demokratije i države, koja se ostvaruje za rješavanje stambenih potreba zaposlenih. Nema partijsko klanovske funkcionorske strukture“, dodao je Marković.

Prema njegovim riječima, stambena politika je pokazala opdređene slabosti i nedostatke, „ali postoje demokratsle institucije koje će se time baviti“.

On, kako je, rekao nema šta da krije.

„Vlada je prihvatila inicijativu Savjeta ASK-a o potrebi sačinjavanja detaljne analize pravnog okvira koji je ovo pitanje regulisao, radi predlaganja izmjena“, poručio je Marković.

Tako je , kako je naveo, urađena preliminarana analiza pravnog okvira kojim se to pitanje uređuje, kao i odluke Vlade.

„Prihvaćena je preporuka ASK-a da se preispita i dopuni važeći okvir kojem je ovo pitanje urađeno a posebno u dijelu da ne dolazi do preklapanja procedura i odluka i uticaja eventualno jedne grane vlasti na drugu“, saopštio je Marković.

Kako je naveo, u toku je i komunikacija sa predstavnicima ASK-a sa ciljem da zajednička radna grupa pripremi i Vladi predloži izmjene i dopune relevantnih propisa.

„Odreagovali smo onako kako smo procijenili da je najcjelishodnije“, zaključio je Marković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR