Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Sprema se nova opstrukcija sa ciljem sabotaže naših rješenja

Politika

Comments 3

Bečić: Sprema se nova opstrukcija sa ciljem sabotaže naših rješenja

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

U Budvi, Kotoru, Herceg Novom i drugim opštinama u kojima vršimo vlast pokazali smo kako se upravlja odgovorno, savjesno i domaćinski, kazao je Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na sastanku sa predstavnikom kancelarije za poslove južno – centralne Evrope Sjedinjenih Američkih Država Joshua A. Lewisom.

"Od osnivanja našeg subjekta insistirali smo na spoju mladosti i iskustva i to smo u prethodne četiri godine ostvarili",  istakao je Bečić i dodao da Demokrate imaju pravnike, ekonomiste, inženjere, stručnjake i eksperte iz svih oblasti sa kojima sarađujemo i testiramo svaki naš korak.

Bečić je posebno istakao da Demokrate ne zavise od bilo kog centra moći, kao i to da je finansijsko poslovanje Partije dovedeno do perfekcije, o čemu svjedoče izvještaji nadležnih državnih institucija.

„Od svog osnivanja njegujemo pomirenje i izdizanje iznad vještački produkovanih podjela koje punih 30 godina njeguju brojni politički subjekti u Crnoj Gori, a takvim podjelama ili opstaju na političkoj pozornici ili vrše vlast. Naš prioritet su evropske integracije i veoma smo zabrinuti zbog činjenice da sa ovom vlašću nikada nećemo zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27, jer oni ne mogu da iskorjene devijacije koje razaraju ekonomsko, moralno i pravno biće Crne Gore", dodao je lider Demokrata.

Bečić je upoznao visokog gosta da Demokrate vrijedno rade u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zaonodavstva koji je formiran na osnovu Briselskog plana kojeg su sačinile i u Briselu predstavile Demokrate.

"Dok jedni opstruiraju, a drugi napadaju, mi radimo i proizvodimo rješenja. Tako smo za svega mjesec dana normirali, procesuirali i javnosti predstavili preko 100 rješenja. Mi smo svoj posao priveli kraju. Sada su na potezu oni koji zloupotebljavaju državne resurse u partijske svrhe.

Takođe, zabrinjava izjava Markovića koji je saopštio da su rješenja Demokrata neprihvatljiva jer onemugućavaju pobjedu DPS-a na izborima. Tako da se očigledno sprema nova opstrukcija sa njihovim vječitim partnerima, a sa ciljem sabotaže naših rješenja", zaključio je Bečić.

Lewis je saopštio da SAD veoma cijene učešće Demokrata u procesu sveobuhvatnih reformi izbornog i drugog zakonodavstva.

"SAD su veoma zainteresovane za Zapadni Balkan posebno u svijetlu evropskih i evroatlanskih integracija te da će nastaviti da održavaju veoma prisne odnose na Crnom Gorom, istakao je Lewis i dodao da su SAD ponosne na činjenicu da je Crna Gora članica NATO-a od 2017.

Podržavaćemo i promovisaćemo težnje Crne Gore da postane punopravna članica Evropske unije", zaključio je Lewis.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Novinarka

E sta vi to radite? Osim sto unististe svaki grad u kome ste na vlast

marta

E odavno vecih gluposti ne procitah

crnogorka

Nadam se da nijesu svi eksperti kao Becic