Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Na svečanoj sjednici SO Budva puštena skraćena verzija himne, Mandić i Božović ušli poslije intoniranja

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: cdm.me

Na svečanoj sjednici SO Budva puštena skraćena verzija himne, Mandić i Božović ušli poslije intoniranja Foto: RTV Budva

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Opštine Budva povodom Dana opštine nije ispoštovana državna himna, jer je intonrana skraćena verzija.

Predsjednik budvaske Opštine Marko Carević je tim povodom rekao da je bilo dogovoreno da se intonira instrumental kompletne himne, kao i da mu je žao što je došlo, kako tvrdi do tehničke greške, pa je zbog toga emitovana samo jedna strofa himne.

Nakon intoniranja himne u salu su ušli jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i menadžer Opštine Budva Milo Božović.

Potom su sjednicu napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a i član Predsjedništva Građaskog pokreta URA Blažo Rađenović.

 Carević je nakon završetka sjednice kazao da on državnu himnu poštuje.

“Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, rekao je on.

Predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović podsjetio je da se na toj funkciji nalazi nepunih godinu.

“Kao prvi među jednakima, rukovodim najvažnijim organom koji odlučuje o budućnosti razvoja našeg grada. Bez obzira na porijeklo, partiju ili društveno opredjeljenje, mi moramo biti svjesni naše ljudske i moralne odgovornosti. Odgovornosti prema svakome građaninu Budve koji je izašao na izbore 2016. dao nam povjerenje da mi u svojoj najboljoj i najpoštenijoj namjeri donesemo odluke koje znače bolju budućnost Budve. Ja sam veoma ponosan na rezultate ostvarene u prethodne tri godine. Kada smo došli 2016. godine zatekli smo ponor; zatekli smo Budvu koja je dotakla dno i u prostornom i u društveno- ekonomskom smislu. Danas, 2019. godine Budva je opština koja normalno funkcioniše. Ali ovo nije kraj – ovo je tek početak”, rekao je on između ostalog.

Komentari

saci,

Kako rekose!!! "desi se a i po skracenom postupku" e isto tako bih ja te koji ne postuju drzavne simbole po skracenom postupku, hajd polako.???? i takvi bi da vode drzavu pihhhh

Duško,

Niko u svijetu ne bi ovo trpio! Dosta je bilo , Z A B R A N I T I !!!!!!!!!

Ostavi komentar

0/300