9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

15° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izabran novi predsjednik Radničke partije

Politika

Comments 0

Izabran novi predsjednik Radničke partije

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Maksim Vučinić, sin pokojnog lidera Radničke partije, Janka Vučinića, izabran je za novog predsjednika te stranke što je izazvalo negodovanje jednog dijela članova iz Podgorice, među kojima je i suprug poslanice Željke Savković - Čedomir Savković - koji je zbog toga istupio iz stranke, saznaje Pobjeda.
 
Više izvora Pobjede bliskih toj partiji je navelo kako je bračni par Savković očekivao da će nakon smrti Janka Vučinića upravo Željka Savković, kao najistaknutija članica stranke i potpredsjednica, preuzeti lidersku poziciju u Radničkoj partiji.

Sukob

Njihova očekivanja, prema saznanjima Pobjede, osujetio je nikšićki odbor stranke koji je, kako navode izvori tog lista, učinio sve da Janka Vučinića, koji je 25. oktobra iznenada preminuo u 53. godini, naslijedi njegov sin Maksim.

Neuspjeh u namjerama da suprugu progura na čelnu poziciju u partiji, prema tvrdnjama izvora Pobjede, razbijesnilo je Čedomira Savkovića, koji je zbog toga napustio stranku.

"Čedomir Savković je jedan od najvažnijih funkcionera Radničke partije iz Podgorice. Prevagnula je želja nikšićkih članova Odbora za kontrolom stranačkog pečata, a samim tim i kontrolom finansija iz budžeta" - kazao je izvor Pobjede.

Potpredsjednica Radničke partije Željka Savković je u izjavi za Pobjedu potvrdila da je Maksim Vučinić novi lider Radničke partije, te da njen suprug Čedomir Savković više nije član te stranke.

Razlozi

Savković, međutim, tvrdi da su razlozi za istupanje njenog supruga iz partije "lične prirode", te da se ne radi o bilo kakvom animozitetu ili negodovanju zbog izbora Maksima Vučinića za novog lidera.

"To je apsolutno bio lični stav mog supruga. Nije tačno da je on napustio partiju zbog izbora Jankovog sina. On ima pravo da izađe iz partije zbog svog ličnog opredjeljenja, tako da je to jednostavno njegov lični stav" - navodi Savković.

Ona tvrdi i da izbor Maksima Vučinića za novog lidera Radničke partije, kako je rekla, apsolutno podržavaju i ona i njen suprug.

"Jedan mladi čovjek je došao na čelo partije i apsolutno ne postoji nikakav otpor po tom pitanju" - tvrdi Željka Savković.

Maksim Vučinić je do prije par godina, prema saznanjima Pobjede, bio član opštinskog odbora Nove srpske demokratije iz Nikšića. Radnička partija je početkom marta ove godine istupila iz Demokratskog fronta i pristupila savezu "Da svako ima".

Od sindikalnog lidera i protesta majki do poslanice

Željka Savković, nova poslanica u Skupštini Crne Gore, već tri godine predvodi proteste majki, bivših korisnica naknada sa troje i više djece. Kaže da će nastaviti borbu za ostvarenje ciljeva.

"Kako za sve u Crnoj Gori, poslanike, sportiste, kulturne radnike, aparate za kocku, tako bi valjda trebalo i za majke. Majke će svoje pravo i dalje tražiti na ulici i pred Sudom za ljudska prava u Strazburu. Pravnici kažu da taj sud prepoznaje stečeno pravo" – rekla je Savković na protestu 12. novembra.

Savković je dugo godina bila aktivna i u Sindikatu zdravstva Unije slobodnih sindikata, prije nego što se kroz angažman u Radničkoj partiji uključila u politiku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR