22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

22° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pred početak Samita: Marković razgovarao sa Trudoom i Levitsom

Politika

Comments 0

Pred početak Samita: Marković razgovarao sa Trudoom i Levitsom

Autor: Marija Mitrović

  • Viber
Marković u Londonu: Očekujem važne odluke

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković susreo se pred sam početak Samita NATO-a sa predsjednikom Vlade Kanade Žastinom Trudoom i predsjednikom Letonije Egilsom Levitsom.

Tokom susreta premijerâ Crne Gore i Kanade akcenat je stavljen na odlične bilateralne odnose dviju država i kvalitetnu saradnju u okviru NATO-a.

Predsjednik Marković se zahvalio premijeru Trudou na podršci koju Kanada pruža Crnoj Gori kao i na savezništvu u okviru Isturenog prisustva NATO-a na Istočnom krilu gdje su crnogorski vojnici pod komandom kanadskih snaga.

Sastanak crnogorskog premijera i letonskog predsjednika ticao se podrške te zemlje evropskim integracijama Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana

Marković i Levits ocijenili su da je razmjena iskustava u oblasti suprotstavljanja hibridnim prijetnjama izuzetno značajna za Crnu Goru i Letoniju kao i dalja saradnja u okviru NATO-a.

Letonski predsjednik cijeni doprinos Crne Gore zajedničkim ciljevima Alijanse jer naša zemlja na Istočnom krilu NATO-a participira sa 30 vojnika u okviru združenih snaga Alijanse u Letoniji.

Podsjećamo, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je pred početak Samita NATO-a, koji se održava u Londonu, da je sastanak lidera zemalja saveznica dobra prilika za Crnu Goru da potvrdi svoju pripadnost Alijansi koja je od krucijalnog značaja za našu bezbjednost, ali i za bezbjednost regiona u cjelini, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Danas na Samitu očekujem važne odluke koje će unaprijediti politike samog NATO-a i naravno ojačati njegovu sposobnost da doprinosi globalnom miru i stabilnosti. Sedamdeset godina je Alijanse, vjerujem da će i ovaj datum osnažiti sposobnost Alijanse kao političkog i bezbjednosnog globalnog aktera u budućnosti“ – rekao je predsjednik Marković prilikom dolaska na Samit.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR