6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
HGI obilježila 17. godišnjicu

Politika

Comments 0

HGI obilježila 17. godišnjicu

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Hrvatska građanska inicijativa obilježila je 17. godišnjicu, u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić istakao je jaku podršku našoj zemlji na evroatlanstkom putu.

"Hrvatska će sljedeće godine, za dvadesetak dana, početi presjedanje Vijećem Evropske unije. Mi smo bili na redu tek za nekih pet godina, možda i više. Nevjerovatno kako se to okreće i trudićemo se i lobirati i zbog vas, Hrvate iz Crne Gore. Lobiraćemo i da se otkoči ovaj crnogorski proces, a lobiraćemo i da Albanija i Makedonija započnu svoje pregovore i da dobiju jasnu definiciju“, porčio je Grubišić.

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović kaže istakao je zadovoljstvo što se godišnjica obilježava upravo u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi.

"Večeras, kada sam dolazio u ovo zdanje, koje je od posebnog značaja za sve nas, jer su ga sagradili oni prije nas, naši preci i uskoro će se navršiti sto godina da je on ovdje; čuo sam one naše hrvatske pjesme, koje smo dugo vremena potiho slušali u svojim domovima. A, kao što vidite večeras to radimo na jedan transparentan način, u jednoj slobodi koja svjedoči da smo mi jedna vitalna zajednica, iako prilično mala, ali da smo svjesni svog identiteta i da ne namjeravamo odustati u njegovanju svih onih vrijednosti koje čine hrvatski identitet, i u Boki kotorskoj i u Crnoj Gori“, poručio je Vuksanović.

Svečanosti su prisustvovali sveštenici Kotorske biskupije iz Prčanja, Budve, Tivta; članovi, simpatizeri, prijatelji, kao gosti iz političkog, poslovnog i javnog života. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR