14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Perović: Izjave Timonijea naručene i suprotne diplomatskim pravilima

Politika

Comments 3

Perović: Izjave Timonijea naručene i suprotne diplomatskim pravilima

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Nekadašnji šef crnogorske diplomatije, Branko Perović je, za Antenu M, rekao da nediplomatski nastup francuskog ambasadora u Makedoniji, Kristijana Timonijea tokom skupa o evropskim vrijednostima i procesu pristupanja koji je prošle sedmice organizovan u Skoplju ne bi trebalo da prođe bez reakcije.

"Kao penzionisani diplomata, ne volim da dajem savjete te vrste ali, svakako, mislim da bi trebalo da se, na uljudan način i nikako na onaj koji je on iskoristio, tom  gospodinu ukaže da nije u pravu i da ne postupa u skladu sa diplomatskom praksom i uzusima. U to sam više nego ubijeđen", rekao je Perović.

Podsjetimo, Timonije je kao diplomatski predstavnik jedne zemlje, tokom održavanja skupa u drugoj zemlji, nediplomatskim rječnikom izrekao niz ocjena na račun Crne Gore.

Francuski ambasador u Skoplju se, rekavši da su pregovori Crne Gore postali više štrikiranje nego stvarni napredak, upitao - da li je to neko sa kim želimo da dijelimo našu suverenost.

"Zbog toga želimo da ponovo pročitamo i prekontrolišemo pravila o proširenju", rekao je Timonije uz primjedbu da je bogatstvo u Crnoj Gori koncentrisano na 10 - 12 porodica.

" Izjave Timonijea su potpuno suprotne diplomatskim pravilima i praksi", ocijenio je nekadašnji ministar vanjskih poslova Crne Gore, Branko Perović.

"Taj gospodin radi naručene stvari za... A, očigledno je da mu to nije prvi put", rekao je Perović dodajući da je Timonije, inače, poznat po izjavama te vrste.

"Poznati su njegovi istupi u nekim ranijim situacijama, upravo u našem regionu, ali nekome je to, zbog određenih razloga to odgovaralo. Bojim se da taj gospodin ima potrebu da za račun, ne znam koga, stvari predstavlja na ovakav način što je zaista neuobičajeno u elementarno uljudnoj diplomatskoj praksi", zaključio je Perović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

VR

@zordan, a sada će i oštri Darmanović oštro da reaguje xaxaxaxaxa

Zoran

Džaba vam blaćenje CRNE GORE,mi znamo ko je i zašto blati,mi je sve više ,VOLIMO TE CRNA GORO!

zordan

Ubijedjen sam da je ovo naruceno od strane SDP -a , MANS -a i medijske mafije jer je izjava slicna sa njhovim saopstenjima a sve u cilju blacenja Crne Gore.