17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Darmanović za Antenu M: Timonije iznio lični stav, nema razloga za zabrinutost

Politika

Comments 3

Darmanović za Antenu M: Timonije iznio lični stav, nema razloga za zabrinutost

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber
"Francuska jer naš prijatelj"

Krajnje je neobičajno da jedan diplomata komentariše prilike u zemlji u kojoj nije u službi, rekao je za Antenu M ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović nakon što je ambasador Francuske u Skoplju Kristijan Timonije na jednom skupu, između ostalog, kazao da su pregovori Crne Gore sa Evropskom unijom postali više štrikiranje nego stvarni napredak.

“Mislim da stvari treba posmatrati racionalno i bez velike drame. Francuska je naš prijatelj, saveznik u NATO-u, partner u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, jedna od najvažnijih zemalja EU. Francuska politika i podrška Crnoj Gori je poznata i u tome se sigurno ništa ne mijenja”, istakao je Darmanović.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako je rekao Darmanović, sa francuksim prijateljima objasnili su se uobičajenim diplomatskim kanalima i kako je istakao “zaista nema razloga za ikakva pretjerivanja i uzbuđenja.”

Stvar je u tome, pojašnjava Darmanović, kako funkcioniše francuska diplomatska mreža, ali da je to, kako je rekao,  njiihov problem.

"Ja vjerujem da se, prije svega, radilo o jednom ličnom stavu koji, na kraju krajeva, svako može da izrazi a naši odnosi sa Francuskom ostaju takvi kakvi su i bili – partnerski, saveznički, prijateljski. Takvi odnosi su potvrđeni potezom Francuske prije nekoliko dana, kad su bili jedna od zemalja koje su dale zeleno svijetlo za otvaranje posljednjeg preostalog Poglavlja – 8”, naglasio je Darmanović u izjavi Anteni M i podvukao da “nema ničeg zabrinjavajućeg”.

Podsjetimo, buru u javnosti podigla je izjava Timonijea koji je na događaju u Skoplju, posvećenom evropskim vrijednostima i procesu pristupanja, kazao da su pregovori Crne Gore postali više štrikiranje nego stvarni napredak pa upitao – “da li je to neko sa kim želimo da dijelimo našu suverenost” uz primjedbu da je bogatstvo u Crnoj Gori, kako je naveo, koncentrisano na 10 - 12 porodica.

"Zbog toga želimo da ponovo pročitamo i prekontrolišemo pravila o proširenju", rekao je ambasador Francuske u Skoplju Kristijan Timonije.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Nije bitno sto ti neko stavovima , djelima i rijecima kaze da ti nije prijatelj , Ako ti tvrdis da ti je to prijatelj . Ovo je logika naseg ministra ,ljepota .

Ivan Bulić

Kada su tri crnogorska ambasadora iznijela svoj lični stav, onda si bio zabrinut.

POZDRAV IZ VIJESTI!

Napada našu zemlju, alooooo! A ličnih stavova nema, rekao si povodom nečega prošle nedjelje ... Tri naša ambasadora nijesu govorila o Francuskoj kao zemlji kriminala. A ti si ih mučki napao, ministre! I opravdao hajku na njih. I stao uz rame Vijesti i DF.