8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbor odbio prijedlog za saslušanje o hibridnom ratu protiv Crne Gore

Politika

Comments 0

Odbor odbio prijedlog za saslušanje o hibridnom ratu protiv Crne Gore

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odbio je danas prijedlog opozicionih članova Odbora, za kontrolno saslušanje rukovodilaca ključnih državnih organa za bezbjednost i odbranu na temu "hibridnog rata koji se vodi protiv Crne Gore".

Iako je, načelno, podržala prijedlog opozicije, skupštinska većina nije pristala da, medju saslušanim funkcionerima bude i glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić.

Prijedlog iza koga su danas stali Predrag Bulatović i Andrija Mandić iz Demokratskog fronta i Ranko Krivokapić iz Socijaldemokratske partije, obrazlagao je Bulatović.

“Tražimo kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, ministra unutrašnjih poslova, direktora Uprave policije, direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata Ministarstva odbrane i glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića”, rekao je poslanik Demokratskog fronta, Predrag Bulatović, obrazlažući prijedlog iza koga su danas stajali i Andrija Mandić iz DF-a i Ranko Krivokapić iz Socijaldemokratske partije.

“Tražimo odgovore na pitanja u vezi sa hibridnim ratom koji se vodi protiv Crne Gore, o čemu u posljednje vrijeme, često govore visoki državni funkcioneri i radi upoznavanja sa osposobljenošću nadležnih državnih organa u borbi protiv hibridnih prijetnji, kao i radi upoznavanja sa mjerama i konkretnim radnjama koje su u međuvremenu preduzete”, rekao je Bulatović.

Predstavnici skupštinske većine su podržali prijedlog opozicionih kolega, ali uz jedan izuzetak na koji je ukazala poslanica Demokratske partije socijalista, Marta Šćepanović.

“Nadležnost glavnog specijalnog tužioca je ipak pri Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, tako da smo, povodom ovog zahtjeva, potpuno saglasni za sva navedena lica, osim za glavnog specijalnog tužioca za koga smatramo da treba da bude pred Odborom za politički sistem.

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu, danas je raspravljao i o Prijedlogu zakona o tajnosti podataka koji je, nakon kraće rasprave, usvojen većinom, bez glasova opozicije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR