14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: DPS da povuče Zakon i prizna grešku

Politika

Comments 6

Bečić: DPS da povuče Zakon i prizna grešku

Izvor: Mina

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Demokratska Crna Gora ponovo je pozvala Demokratsku partiju socijalista (DPS) da povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i dozvoli političkim partijama da rade na izbornim reformama.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da je povlačenje tog zakona pobjeda građanske, multivjerske i multikonfesionalne Crne Gore, mira, sloge i zajedništva, nad mržnjom, razdorom i svađama.

“U situaciji kada ne postoji saglasnost tradicionalnih konfesija na koje se zakon odnosi, u predvečerju sveobuhvatnih izbornih reformi, u izbornoj godini, vaditi iz fioke Predlog zakona koji dijeli, svađa, unosi nemire, razdore i tenzije po Crnoj Gori, može samo onaj ko ne želi mir, stabilnost, slogu, zajedništvo, progres i napredak cjelokupnog društva”, naveo je Bečić.

On je pozvao DPS da povuče Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, otvori dijalog sa crkvama i vjerskim zajednicama, a političke partije pusti da rade na izbornim reformama.

“Gospodo iz DPS-a, priznajte grešku, to je odgovornost, a ne slabost. Crna Gora konačno mora imati poštene izbore, a onda neka pobijedi onaj ko ima bolji program, bolje ideje i iskrene namjere”, rekao je Bečić.

On je poručio da treba da se stavi tačka na sva pitanja koja dijele i da se svi okrenu prosperitetu, nacionalnom i vjerskom skladu, jer je to čojska, liderska i evropska politika, koja je potrebno Crnoj Gori i njenim građanima.

Kako je naveo Bečić, papine i poruke svih drugih koji ovih dana pozivaju na dijalog, mir i kompromis sa onima na koje se zakon koji uređuje pitanje slobode vjeroispovijesti odnosi, pokazuju da su poruke Demokrata od početka bile opravdane i da samo onaj koji ne misli dobro Crnoj Gori može vući jednostrane poteze.

“Od nas se to očekivalo, jer smo partija kojom rukovode i koju čine ljudi svih vjera i nacija, partija koja je u Tuzima pobijedila DPS sa albanskim nacionalnim partijama, u Beranama sa srpskim nacionalnim partijama, a u Budvi sa Crnogorskom partijom”, kazao je Bečić.

Kako je dodao, navikli su da ih svrstavaju na različite strane, pa čak da u “jednom danu jedni kažu da su četnici, a drugi izdajnici pravoslavlja”.

“To je najbolji dokaz da im remetimo decenijske političke igre, mislimo svojom glavom i ne zavisimo od bilo koga, pa im tako ni ovog puta nećemo dozvoliti namještena ideološka orgijanja sa ciljem da potisnu iskrene, građanske i čiste političke structure”, zaključio je Bečić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Labud Dabanović

O mučite svi vi koji ste časno stečeno crnogorstvo prodali za nečasno otrcano srpstvo Srbije-za plate i položaje narodu otrcana Srbina i srpstva Srbije.Slobodarski narod i ropski među kojima zjapi petovjekovna provalija nikad više ne mogu bit isti narod.Samo izrod i rob mogu bit isto.

Buto

BOLJE BI BILO DA SE TI POVUČEŠ IZ POLITIKE ,SADA SI SE POKAZA KO SI I ŠTO SI ,Č.T..K

Podhoricanin

Jedinu grešku si ti napravio sto si uzeo tudji rad. Magistarski vi trebao biti sa 0% prepisivanja a je 20 ili više!!!! A sto se toćičr zakona treba vratiti oteto 1918 godine i tačka. Ako ti se ne dopada srecan put za Srbiju.