Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dačić: Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Dačić: Na svaku mjeru iz Podgorice odgovorićemo recipročno

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najavio je da će na svaku mjeru iz Crne Gore u vezi sa spornim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Srbija odgovoriti recipročno.

Dačić je na sjednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove odbacio kao "apsolutnu neistinu" navode vlasti u Podgorici da Srbija podriva stabilnost Crne Gore.

''To je mantra da se za probleme uvijek optužuju Beograd i velikosrpski nacionalizam, što je apsolutno netačno. Srbija se ponašala konstruktivno. Mi smo spremni za svaku vrstu dijaloga, želimo dobre odnose sa Crnom Gorom'' -  kazao je ministar.

Navodeći da se na popisu 2011, 29 odsto stanovnika Crne Gore izjasnilo kao Srbi, Dačić je kazao da je mnogo manji broj njih zaposlen u administraciji te zemlje.

''Znate da ne mogu da nabroje nijednog Srbina koji ima neku funkciju. Srba ima 29 odsto u Crnoj Gori, a prema njihovim podacima, u administraciji radi tek pet do osam odsto Srba'' - kazao je on.

Komentari

Nikac,

Da je Crnogorska vlada pametna odmh bi udarila takse Srbiji 100% kao Kosovo pa neka prijete,pa da se oriduze I Hrvacka,Bosna I Makedonija pa da vidimo onda

Banjo,

Sjajna ideja, gospodina Dačića! Neka Srbija izglasa zakon po kojem svi sakralni objekti Crnogorske pravoslavne crkve na teritoriji Srbije prelaze u državno vlasništvo pa smo kvit.

mr,

Ćuti bre, rekao je Vučić da je bilo dosta lupetanja i gluposti. Izvinio se čovjeku zbog tvojih laži, a ti opet. Svezat će te, ako ne zavežeš!

Momčilo,Vrulja,

Dačiću, koferče, mislim da bi vaša najveća kazna Crnoj Gori bila da nam ne "zapevate", nijednu...ni ti ni Ceca..

Ostavi komentar

0/300