15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Da se porodice prehranjuju shodno Monstatu ugrozili bi živote

Politika

Comments 1

Demokrate: Da se porodice prehranjuju shodno Monstatu ugrozili bi živote

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Iz Demokrata poručuju da Vladine brojke ne oslikavaju životni standard građana, već ga na papiru uljepšavaju.

"Po poslednjim podacima, prosječna neto zarada u Crnoj Gori iznosi 516 eura, dok minimalna mjesečna potrošačka korpa iznosi 646 eura. Uz ovo je važno napomenuti da je prosječna penzija oko 280 eura, dok 11500 penzionera prima minimalnu penziju od 128 eura. Takođe, više desetina hiljada zaposlenih u trgovini, administraciji, ugostiteljstvu i drugim djelatnostima prima oko 300 eura mjesečno zarade.

Zato su minimalna potrošačka korpa i prosječna neto zarada neuporedive kategorije. Ako bismo poredili minimalnu neto zaradu ili penziju, sa minimalnom potrošačkom korpom, došli bismo do zaključka da su građani dovedeni na ivicu egzistencije i da je najveći podvig u današnjoj Crnoj Gori puko preživljavanje. Slično je i sa poređenjem prosečne zarade u pojedinim djelatnostima", saopštavaju iz te partije.

Dodaju da, ukoliko bi se jedna četvoročlana porodica, prehranjivala shodno tabeli Monstata, nakon mjesec dana bi, kako kažu, ozbiljno ugrozili svoje živote.

"Ako bismo polazili od realnosti, a to je da većina zaposlenih u Crnoj Gori prima minimalnu zaradu, ili je zaposlen samo jedan član domaćinstva, izvodi se zaključak da veliki broj građana ne može priuštiti ni minimalnu potrošačku korpu za svoju porodicu", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Đoko Orlandić

Ne znam da li se prosječna porodica može hraniti po Monstatovoj korpi, ali znam da Bečićeva može mnogo iznad nje. Prima toliku platu a ništa ne radi. Đe toga ima????