14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović u Briselu: Uvjeren sam da će u 2020. biti jasnije definisana evropska perspektiva ZB

Politika

Tag Video
Comments 0

Brajović u Briselu: Uvjeren sam da će u 2020. biti jasnije definisana evropska perspektiva ZB

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U okviru Samita predsjednika Evropskog parlamenta predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović učestvovao je na sastanku sa šefovima i predstavnicima političkih grupa u Evropskom parlamentu. To je bila odlična prilika da se sa nosiocima različitih politika u Evropskom parlamentu razgovara o pojedinačnom statusu i dostignućima država Zapadnog Balkana u integracionim procesima, kao i pronalaženju rješenja za izazove sa kojima se suočavaju, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Kako je navedeno, učesnici sastanka su potvrdili da, u novim izmjenjenim okolnostima, pitanje proširenja ima strateški značaj, kako ne bi došlo do rasta političke nestabilnosti u regionu i vraćanja u teme iz prošlosti.

Na sastanku sa članovima Radne grupe za Zapadni Balkan Odbora za vanjske poslove (AFET), kojim je predsjedavao poslanik Tonino Picula, bilo je riječi o modalitetima podrške Evropskog parlamenta Zapadnom Balkanu, kao i konkretnim politikama od posebnog značaja za međuparlamentarnu saradnju.

Ovi susreti predstavljaju primjer značaja parlamentarne diplomatije, koji treba da dovedu do ubrzanja ne tako dinamičnog procesa, istakao je predsjedavajući ovog tijela Evropskog parlamenta Picula, navedeno je u saopštenju.

Brajović je tom prilikom naglasio da Crna Gora bilježi kontinuirani napredak i stalno jača interparlamentarni dijalog, kako sa Evropskim parlamentom i državama članicama, tako i sa parlamentima susjednih država. U svom obraćanju istakao je uvjerenje da će u 2020. biti jasnije definisana evropska perspektiva država Zapadnog Balkana, sa jasnim rokovima i smjernicama.

Podrška Crnoj Gori kao najuspješnijoj u pregovaračkom procesu, biće jak pozitivan signal i ostalim zemljama u regionu, istakao je, između ostalog, Brajović.

Prošlonedjeljnu posjetu našoj zemlji izvjestioca Evropskog parlamenta za Crnu Goru i predsjedavajućeg AFET-om Tonina Picule, kao i planiranu posjetu Podgorici komesara za proširenje i susjedstvo Olivera Varheljija početkom februara, predsjednik Skupštine ocijenio je kao pozitivan korak ka zajedničkom cilju, a to je evropska perspektiva Crne Gore i Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR