10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković razgovarao sa grčkim ministrom Dendiasom: Grčka snažno podržava integraciju CG u EU

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Marković razgovarao sa grčkim ministrom Dendiasom: Grčka snažno podržava integraciju CG u EU

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Crna Gora i Republika Grčka dijele stav da je proširenje Evropske unije jedna od najvažnijih evropskih politika koja doprinosi napretku svih država unije i obezbjeđuje viši stepen sigurnosti jugoistoka Evrope, zaključili su na sastanku u Podgorici predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar vanjskih poslova Republike Grčke Nikos Dendias.

„Politika proširenja nije samo pozitivna po države ovog regiona već je njen cilj Evropa koja je sigurnija, bezbjednija i prosperitetnija. Vjerujemo da će nova Evropska komisija jačati proces proširenja Evropske unije dajući težište suštini, a ne formi. Za nas je Evropska unija jedini izbor“ – rekao je na sastanku Marković.

Dendias je kazao da je integracija država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju jedan od grčkih vanjskopolitičkih prioriteta te da će Grčka u evropskim institucijama nastaviti da snažno podržava tu politiku, navodi se u saopštenju Vlade.

Predsjednik Vlade se zahvalio Grčkoj i na podršci Crnoj Gori u procesu našeg priključenja NATO-u rekavši da se Crna Gora već u prve dvije i po godine članstva pokazala kao odgovorna saveznica.

Kako je navedeno, Marković je informisao gosta o unutrašnjim i vanjskih prioritetima svoje Vlade rekavši da je odluka da težište bude na ekonomskoj politici dalo odlične rezultate koji se ogledaju u dobrim razvojnim politikama, privrednom rastu koji je među najvišima u Evropi, smanjenju nezaposlenosti, povećanju budžetskih prihoda i visokom prilivu stranih direktnih investicija što sve ima za cilj dalje povećanje životnog standarda građana.

"Predsjednik Vlade Crne Gore i ministar vanjskih poslova Republike Grčke zaključili su da su bilateralni odnosi dviju država odlični i da obje strane vide mogućnost njihovog produbljivanja posebno u oblastima turizma, saobraćaja i obrazovanja.
Zaključeno je da će odnose posebno osnažiti planirana zvanična posjeta predsjednika Vlade Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Vlade.

Ministar vanjskih poslova Republike Grčke sastaće se tokom zvanične posjete Crnoj Gori i sa predsjednicima Crne Gore Milom Đukanovićem i Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem kao i sa ministrom vanjskih poslova Srđanom Darmanovićem.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR