11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Mandić bi da litije pretvori u šatorsko naselje"

Izvor: Foto: rtcg.me

Politika

Comments 4

"Mandić bi da litije pretvori u šatorsko naselje"

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Demokratski front sebe vidi kao političko krilo crkvenih protesta, pa sugerišu Mitropoliji crnogorsko primorskoj da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje, navodi se u reagovanju podgoričkog Odbora DPS-a.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, gostujući u emisiji srpske televizije O2 kazao je da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

Mandićeva prijetnja: Ako vlast ne povuče Zakon, svi u Podgoricu

U DPS-u navode da opravdano sumnjaju da se jedan od lidera DF-a Andrija Mandić odselio iz Crne Gore, jer ga, kako dodaju, nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida. 

“Zauzet silnim medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front, Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka”, poručuju iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Očigledno je, kako navode u DPS-u, da Mandić ima važnija posla.

“Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovjesti, on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta. Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front taj koji je inicirao pobunu”, poručuju iz OO DPS Podgorica.

Kažu da je Mandića nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste.

Ističu da Mandić upravo u najnovijem medijskom uratku, otkriva novu strategiju DF.

“Tom strategijom, kojom bi se ucijenila i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć. DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

Podsjećaju da je na pitanje novinara šta poslije datuma do kojeg čekaju ukidanje Zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon.

“Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu”, zaključuje se u saopštenju podgoričkog DPS-a.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Beba

Mandic odmah vidje sansu da se uzme vlast i uz pomoc satelita odavde i iz vani kidisao na Crnu Goru. Manipulise neukim narodom, koji nije citao istopriju (ali ne onu iz Mandicevih usta), niti Zakon, svi setaju, vracaju se u doba mracnjastva, a 21. vijek ljudi. Dje ce Mandicu dusa - u pakao, zna se!

istina

@Marko, tačno ova saopštenja su komična ppgotovo za partiju koja kao drži vlast i kao brani državu.

nebranit

Mlako saopštenje. Nisu trenutci za mlakonje, a previše ih je u DPS zato nas tako i brane. Kako god, slabiće će poklopit jači u odsudnim trenutcima, i znat branit, a mlake "braniče" na riječima, marginalizovat i nagradit onoliko koliko su se žrtvovali za državu i crnogorski narod. Stop fejk patriote!