10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Zakon o slobodi vjeroispovjesti okidač za obračunavanje sa CG

Politika

Comments 19

Bošković: Zakon o slobodi vjeroispovjesti okidač za obračunavanje sa CG

Izvor: Pobjeda

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber
Poručio iz Brisela.

Zakon o slobodi vjeroispovjesti jedan je od okidača za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom, a protesti u zemlji najmanje imaju veze sa tim Zakonom – kazao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Na pitanje da li je Crna Gora sposobna da se u ovom trenutku izbori sa izazovima i prijetnjama imajući u vidu dešavanja u zemlji, Bošković je kazao da je “Crna Gora, iako mala zemlja sa ograničenim resursima pokazala da može itekako kvalitetno da se suprotstavi svim izazovima”

- Već u septembru sam najavio da će u susret izborima ta kampanja početi da se intenzivira. Naravno, uzet je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao jedan okidač za brutalno obračunavanje sa Crnom Gorom. Vidjeli smo u zadnje vrijeme, sve se to više pokazuje da ti protesti imaju najmanje veze sa Zakonom, već prije svega sa političkim željama određenih političkih subjekata u Crnoj Gori i van Crne Gore da se obračunaju sa državom i legitimnom izabranom vlašću – rekao je Bošković nakon NATO sastanka ministara odbrane u Briselu.

Bošković je dodao da je Crna Gora, naučila određene lekcije, te da će na osnovu njih, znati da se izborim sa svim izazovima.

-I da Crna Goa opet bude primjer suživota i svih nacija i svih vjera i to je osnovna i ključna definicija Crne Gore da bude jednako mjesto za življenje za sve njene građane – dodao je Bošković.

Upitan da li je sa NATO zvaničnicima razgovarao o novom angažovanju kontrahibridnog tima Alijanse uoči izbora u Crnoj Gori, Bošković je istakao da je već sada Crna Gora, zahvaljući podršci saveznika, spremna da se sama odupre takvim izazovima.

- Što se tiče samog odgovora na maliciozne prijettnje koje dolaze sa određenih strana, mi smo odavno u komunikaciji sa našim partnerima. Imali smo razgovore o raznim dešavanjima još od 2014. godine naovamo, kada je Crna Gora postala izložena uticajima trećih strana koji se pogotovo intenzivirao pred izbore 2016. a zatim nakon izbora, pa do samog učlanjenja u NATO i naravno zadnjih nekoliko mjeseci kako se približavaju izbori – ocijenio je Bošković.

Dodao je i da zbog ograničenih materijalnih, finansijskih i ljudskih resursa, zemlja nije mogla sama da se izbori sa takvim izazovima.

-Zato smo tražili pomoć i ekspertizu od naših partnera kada je u pitanju sajber odbrane.

,,Imali smo odličnu saradnju sa SAD i već dvije godine koristimo njihove resurse i znanje da odgovorimo na te prijetnje. Mislim da je danasCrna Gora i sama sposobna da se odupre sajber izazovima – naveo je crnogorski ministar.

Kada je u pitanju kompetan hibridni ticaj na Crnu Goru gdje se, kako dodaje Bošković, u zadnje vrijeme manifestuje poplava dezinformacija lažnih informacija, naša zemlja je još prošle godine dogovorila saradnju sa NATO.

- Formiran je NATO kontra hibrdni tim iz raznih država, a njihova prva posjeta, bila je posjeta Crnoj Gori. Ono što smo tada razmijenili kao iskustva sada pokušavamo da implementiramo u Crnoj Gori. Naravno, pratićemo situaciju i kako bude zahtijevala I u onim djelovima gdje Crna Gora prepozna da ne može sama efikasno dgovoriti, naravno da ćemo ako bude potrebno tražiti pomoć naših prijatelja – istakao je Bošković.

Komentari (19)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Zar se cijepa,pali,zastava zemlje koju volite.Svakom i malo pismenom, je jasno da zakon smeta samo onima koji bi da nestane ime CRNE GORE,e neće moći. Oćete da budete Država nad Državom. I laži su da su se pravoslavci sad ujedinili, samo laž,za drugo i ne znate! DA JE VJEČNA CRNA GORA!!!!!

Bogumil

@Solomon, ti si izgleda za vladike pedofile privržene istočnim, ruskim vrijednostima: pahomije, kačavenda, filaret...

Solomon

@Jasno Optimuse, Ti si više za animal bordele koji niču kao pečurke na zapadu, ili za malo dečije pornografije i parada ponosa. To ti je danas zapad umno bolesno i degenerisano društvo robova koji smatraju da nema boga. Putin je danas ponovio da dok je njega mama i tata će biti roditelji u Rusiji.