7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandić nakon susreta s Vučićem: Snaga srpske solidarnosti pokazala najljepše lice

Politika

Comments 0

Mandić nakon susreta s Vučićem: Snaga srpske solidarnosti pokazala najljepše lice

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Snaga srpske solidarnosti svoje najljepše lice pokazala je u aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, rekao je lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić.

On je rekao da su predstavnici srpskih organizacija iz Crne Gore zadovoljni sastankom sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

"Srećni smo što je i danas konstatovano da je snaga srpske solidarnosti svoje najljepše lice pokazala nakon ovih dešavanja u Crnoj Gori. Zahvalio sam se svima koji su stali s nama zajedno rame uz rame. Nemamo dileme da će tako biti do kraja", rekao je Mandić.

Vučić se danas sastao sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore i poručio da je Srbija uvijek bila uz svoj narod.

Prema njegovim riječima, Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjima "i to u trenutku kad je ekonomski najsnažnija u poslednjih 50 godina".

"Srbiji je neophodan mir više od svega. Neophodno je vrijeme da osnažimo i ojačamo Srbiju. Da imamo više djece. Da pored svih emocija koje pokazujemo zbog različitih otvorenih političkih pitanja, moramo strateški da vodimo računa o tome", rekao je Vučić.

On je rekao da je posebno zabrinut zbog sitaucije u BiH i Republici Srpskoj (RS) i da moli člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsjednicu RS Željku Cvijanović da imaju u vidu interese cjelokupnog srpskog naroda, njihovu bojazan i probleme sa kojima se suočavaju.

Dodik je naveo da da je odlukama Ustavnog suda BiH pređena crvena linija i da u Republici Srpskoj jača saznanje da treba rješavati pitanje statusa.

"Mi nećemo destabilizovati situaciju. Imamo dosta mogućnosti da branimo svoja prava u institucijama. Na kraju, narod će odlučiti. Tražićemo da se putem odluke naroda, referenduma, odluči o statusu Republike Srpske (RS)", rekao je Dodik.

Patrijarh SPC Irinej je rekao nakon sastanka da su čuli izvještaje predstavnika Srba i konstatovali da se Srbija nalazi u velikom iskušenju.

"To nije ništa novo za nas. Moramo biti jedinstveni u najpunijem smislu riječi. Samo jedinstvo, pamet i um može učiniti da se odupremo mnogim iskušenjima našeg vremena i da sačuvamo naš narod", rekao je on.

Sastanku u zgradi Predsjedništva prisustvovali su i lider Prave Crne Gore Marko Milačić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Na sastanku su bili i ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Ivica Dačić, Goran Knežević, Aleksandar Vulin, kao i generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR