13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vešović: Igra moći između DF-a i Crkve

Izvor: Foto: Screenshot Youtube

Politika

Comments 6

Vešović: Igra moći između DF-a i Crkve

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Tinjajući sukob, između Demokratskog fronta i Mitropolije, koji se vodi na temu čiji su protesti, i šta je njihov krajnji cilj, eskalirao je posljednjih dana, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Glavnog grada Časlav Vešović. 

"Uvrede u rukavicama koje su razmijenili lideri Demokratskog fronta i Gojko Perović, rektor Cetinjske bogoslovije, samo su skrenule pažnju na već duže vrijeme jasnu činjenicu da ovi ulični protesti u formi litija, sve češće predstavljaju teren za odmjeravanje snaga Demokratskog fronta i sveštenstva okupljenog oko mitropolita Amfilohija.  Iako se lideri DF-a javno trude da održe sliku o sebi kao dijelu vjernog naroda mitropolitu pokornom, te su se zarad tog imidža danas otvoreno miješali u uređivanje Javnog servisa, navodno braneći lik i djelo Amfilohija, očigledno je da se iza zavjese, na nekoliko frontova vodi bitka između Crkve i DF-a, o strateškom pravcu ovih protesta", navodi Vešović. 

On smatra da, Demokratski front umoran od poraza, u litijama vidi svoju šansu.

"Sad ili nikad", krilatica je koja najbolje opisuje poziciju lidera ovog saveza, dodaje Vešović. 

"Zato je Andrija Mandić nedavno otkrio svoje planove da se litije transformišu u crkveno šatorsko naselje usred Podgorice. Blokiranje Glavnog grada mu se učinilo kao najbrži put za - zaštitu svetinja?! Jer, nadaleko je poznato da se svetinje najbolje štite tako što se Podgoričani maltretiraju, dok se od njihovog grada pravi vašarište, sa sve čuvenom barskom srbadijom i njihovim kulinarskim specijalitetima. Očekivano Mitropolija je oćutala ovu provokaciju lidera DF-a, ali je sada jasno da se poruka Gojka Perovića, odnosi na Mandića i sve Mandiće koji i ne mogu da dočekaju radikalizaciju protesta. Jer njima se, iz nekog razloga, jako žuri.

Tako dok narod šeta i vjeruje da se bori za svetinje, koje mu uzgred niko i ne uzima, većina i ne sanja da su mnogi od njih statisti u političkoj igri moći, koja malo ima veze sa manastirima i crkvama", tvrdi Vešović. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

A sto bi sa onim blagoslovom za Tivat! Koji su to folifanti i oni sjutra da vode drzavu! Ovo se vise skrstenih ruku ne smije gledati! E moja Crna Goro nedamo te ovim profiterna!

andro

Dakle koje infantilno razmisljanje! Ma kakav sukob crkve i df Vsovicu!? To su toliko fals ,,baloni,, njihovi da zamagle trag.Oni su na istom zadatku rusenja cg! Nema problema medju njima.Ko to ne vidi,ili je politicki naivan.ili nepismen.Nego,sto veli FOKUS: Na KRUPNE stvari se fokusirajte!

Radosav

Nego i nasi pradjedovi i preci su bili na braniku drzave,pa cemo i mi stati.Mi smo Crnogorci i ne volimo Crnu Goru zbog interesa,mi smo sinovi ove zemlje i ovog tvrdog kamena,a oni sto su u dps i izlaze na litije ce biti vas problem a ne nas. Tako da nas vise ne opterecujete ovima i ovakvima.