15 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održane bilateralne konsultacije između ministarstava CG i Estonije

Izvor: Foto: MVP

Politika

Comments 0

Održane bilateralne konsultacije između ministarstava CG i Estonije

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Bilateralne konsultacije između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Republike Estonije održane su u Podgorici.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, delegacije su predvodili ambasador Darko Uskoković, v.d. generalnog direktora za bilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore i Marika Lintam, generalna direktorica Departmana za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Estonije.

"Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi Crne Gore i Estonije veoma dobri i u konstantnom usponu, pri čemu je ukazano na značaj daljeg nastavka političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou. Na toj liniji, ocijenjeno je da će predstojeća posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Estoniji dati novi podsticaj snaženju međudržavnih i prijateljskih veza dviju zemalja i naroda.

Zajednički je ocijenjeno da je potrebno uložiti dodatne napore u pravcu snaženja ekonomske saradnje i privlačenja investicija iz Estonije. Istaknuta je, takođe, važnost saradnje na polju sajber bezbjednosti, po čemu je Estonija prepoznata kao jedna od vodećih zemalja u ovoj oblasti", navode iz MVP-a. 

Tokom razgovora su razmijenjena i mišljenja o realizaciji evropske agende Crne Gore, s akcentom na oblasti vladavine prava i pravosuđa, te ponovljena snažna podrška Estonije politici proširenja EU na Zapadni Balkan i poštovanju principa vrednovanja prema ostvarenim rezultatima, uz ocjenu da je Crna Gora najviše odmakla u pregovaračkom procesu.

"Sagovornici su potvrdili odlične odnose i na multilateralnom planu, naročito u dijelu uzajamne podrške kandidaturama u najznačajnijim međunarodnim organizacijama. Razmijenjena su i mišljenja o aktuelnoj političkoj klimi u regionu Zapadnog Balkana", zaključuju iz MVP-a. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR