12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović ne ide u Sarajevo, u Srebrenicu ‒ da

Politika

Comments 2

Đukanović ne ide u Sarajevo, u Srebrenicu ‒ da

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da 2. marta neće ići u Sarajevo, iako su ga dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pozvala u posjetu toj zemlji.

Predsjedništvo BiH je, sa dva glasa za i jednim protiv, usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore. Za posjetu Đukanovića su glasali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, dok je srpski član Milorad Dodik bio protiv.

Đukanović je, u intervjuu sarajevskoj TV "Face", govoreći o situaciji nastaloj protivljenjem Dodika da dođe u BiH, rekao da je nedavno u Briselu kazao predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću da je protiv toga da se insistira na toj posjeti.

"I rekao sam mu, uz svu zahvalnost njemu i Džaferoviću, nemojte da osjećate nikakvu nelagodu, ja je ne osjećam. I koliko se god ko trudio, ne može od mene napraviti neprijatelja ni BiH, ni Republike Srpske", poručio je Đukanović.

On je poručio da je potez Dodika dio nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

Predsjednik Crne Gore je odgovorio i na pitanje da li će ići u Srebrenicu ako bude pozvan.

"Naravno. Stav Crne Gore i moj je tu jasan. Ako treba i prisustvom pokazati pijetet prema žrtvama tog genocida, pa kakav je problem. Naprotiv", poručio je Đukanović.

Đukanović je, komentarišući situaciju u BiH, upozorio da "nas svako pristajanje na cijepanje te države nezadrživo vraća u rat".

On je poručio kako očekuje efikasnu akciju međunarodne zajednice za povratak BiH u punu stabilnost i stvaranje pretpostavki za njenu bolju funkcionalnost.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Salko

@CG1,Ma jeste ti dobar prešjednik, vazda bio i dok je kao četnik prodavao gorivo za tenkove i kamione Vojske R Srpske, i dok je bombardovao Dubrovnik, uvek je bio na pravoj strani. I sada je njegova mudra glava tamo gde treba ima da pljuje na sve četnike i da se ogradi od zločina, a sve zbog novca.

CG1

Svaka Vam čast gospodine ĐUKANOVIĆU,tako, treba prezret dodika i njemu slične i ići samo naprijed,prema Evropi. DA JE VJEČNA NAŠA CRNA GORA !!!!!