6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP: Mugoša da podnese ostavku

Politika

Comments 4

SDP: Mugoša da podnese ostavku

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Socijaldemokratska partija poručila je kako smatraju da bi direktor Poreske uprave trebalo da podnese ostavku zbog tolerisanja dugova Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC.

"Tolerisanje poreskih dugova svima onima koji su bliski vlasti ili sa kojima vlast, odnosno njeni favoriti, imaju razne unosne biznis dilove praksa je zbog koje direktor Poreske uprave treba da podnese neopozivu ostavku. Zahvaljujući toj praksi i takvom bezakonju građani Crne Gore su, po priznanju Poreske uprave, ostali uskraćeni za stotine miliona eura poreskih dugova koji nikada neće biti naplaćeni. Ovakva praksa je veoma slikovit prilog tezi o nefunkcionalnim i zarobljenim institucijama u državi Crnoj Gori.

Priznanje direktora Mugoše o milionskom dugu jedne vjerske zajednice prosvijetlilo je samo neupućene – one koji nijesu informisani o decenijskom partnerstvu aktuelnih žestokih oponenata", navode u toj partiji.

Poslanički klub Socijaldemokratske partije zatražiće kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave kako bi, kako dodaju, javnost imala priliku i da mu postavi još po neko pitanje.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Miqo

SDP trazi ostavku Mugoshe xaxa . Vash podpresjednik je bio Ministar policije kada su nastale manipulacije sa porezom, i sa nelegalnim upisom SPC. Bolje da ne komentarishete nishta. Kuku ko se bavi politikom

Misko

Ma problem je kako da se naplati,posto neregistrovana vjerska zajednica nije pravno lice,a novi zakon o vjeroispovjesti treba tek da utvrdi koja je to imovina SPC i od cega da se naplati,tako to je velik znak?

Đoko Orlandić

Baš sam začuđen sa ovim zahtjevom SDP. Po onoj M. Delića "Pa ljudi jel' to moguće". Naime, SDP traži ostavku Mugoše što ranije nije naplatio dugove SDP. Udarila SDP na svog koalicionog partnera, SPC.